Lauantai, 25.11.2017 
Kaija, Kaisa, Katri
Maakunta

Tohmajärvi ottaa miljoonan euron lainan investointeihin

  • Heli Sallinen
  • Anniriitta Tolvanen
Tohmajärvi aikoo kilpailuttaa pääomaltaan miljoonan euron talousarviolainan. Kunta pyytää lainatarjouksen neljältä eri rahalaitokselta.

Kunnan alkuvuoden maksuvalmius on ollut tiukka, ja vuoden 2017 talousarvion investointiohjelman toteuttamiseen tarvitaan pitkäaikaista rahoitusta. Talousarvion tämän vuoden investointiohjelman nettomenot ovat 1 570 000 euroa. Nykyisiä lainoja maksetaan tänä vuonna takaisin 990 100 euroa, velkaantumistaso pysyy tämän päätöksen johdosta edelleen maltillisena.

Tohmajärven kunnan omistamien ja myynnissä olevia kiinteistöjä aletaan myydä ja markkinoida aktiivisesti kiinteistövälittäjän kautta. Kunnalla on myynnissä muun muassa hotelli-ravintolakiinteistö Värtsilässä, Risteenhovi, Patsolan koulu Värtsilässä, rivitalo kolmio Lampelantiellä sekä entinen Toimintakeskuksen kiinteistö Asemantiellä.

Kunnan palvelutoimistot pidetään suljettuina heinäkuussa neljä viikkoa henkilöstön vuosilomien takia. Palvelutoimistot ovat kiinni 3.-28. heinäkuuta. Välttämättömien ja kiireellisten palveluiden osalta päivystys järjestetään myös heinäkuussa. Näitä palveluja ovat muun muassa maatalouden lomituspalvelut, teknisen päivystys, laskujen- ja palkkojen maksu.

Tohmajärven kunnanhallitus esittää, että kunnanvaltuusto hyväksyisi kunnan luottamushenkilöiden kokouspalkkion korottamisen 15 eurolla. Nykyinen kokouspalkkio on 55 euroa eli korotuksen jälkeen palkkio nousisi 70 euroon.

Edellisen kerran palkkioita on tarkastettu oli kymmenen vuotta sitten.

Mikäli valtuusto hyväksyy hallituksen ehdotuksen, uusi palkkiosääntö tulisi voimaan kesäkuun alussa.