Sunnuntai, 22.9.2019 
Mauri
Maakunta

Sopu syntyi: Lieksa, Ilomantsi ja Juuka palaavat SRVA-toimintaan

  • Jani Leinonen

Pohjois-Karjalan alueella ollut suurriistavirka-aputoimintaan (SRVA) liittyvä häiriötilanne on ohi, tiedottaa Itä-Suomen poliisi.

Päättyvän talven aikana Lieksa, Ilomantsi ja Juuka irtisanoivat SRVA-sopimuksen Itä-Suomen poliisilaitoksen kanssa. Lisäksi Nurmes oli tehnyt ehdollisen päätöksen sopimuksen irtisanomisesta, jos lieksalaiset eivät pääse poliisin kanssa sopimukseen.

Viime lauantaina Lieksassa pidetyn kokouksen jälkeen kaikki SRVA-sopimuksen Itä-Suomen poliisilaitoksen kanssa irtisanoneet riistahoitoyhdistykset päättivät tehdä yhden vuoden määräaikaiset sopimukset 1.5.2017-30.4.2018 väliseksi ajaksi.

Itä-Suomen poliisilaitos on erittäin tyytyväinen siitä, että Pohjois-Karjalan alueella voidaan jatkossakin hoitaa SRVA-toimijoiden avustuksella muun muassa liikenteessä loukkaantuneiden hirvieläinten jäljestys- ja lopetustoimenpiteet tai suurpetojen karkotus- tai poisto-operaatiot.

Itä-Suomen poliisilaitos kiittää Metsästäjäliittoa ja sen pohjoiskarjalaisia edustajia, Luonnonvarakeskusta, Suomen Riistakeskusta ja Maa- ja metsätalousministeriötä kaikesta siitä tuesta ja avusta, jota se sai neuvottelujen aikana.

Lisää aiheesta keskiviikon Karjalaisessa ja tilaajille täällä: SRVA-sopimuksille vuoden jatkoaika - Poliisi: "Olisimme olleet pulassa"

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa