Lauantai, 27.2.2021 
Torsti
Maakunta

Jäidenlähtöseminaarissa keskustellaan tänä vuonna kirjallisuudesta ja sosiaalipolitiikasta

  • Karjalainen
Läänintaiteilija Merja Pennanen on yksi Jäidenlähtöseminaarin alustajista. Läänintaiteilija Merja Pennanen on yksi Jäidenlähtöseminaarin alustajista.

Perinteinen Jäidenlähtöseminaari järjestetään tänä vuonna teemalla kirjallisuus ja sosiaalipolitiikka.

Teemaan paneudutaan Kerubin salissa tiistaina 16.5. kello 13-16.

Ideana on tarkastella, miten sosiaalipoliittiset kysymykset näkyvät kirjallisuudessa ja vaikuttavat sosiaalipolitiikkaan, tai laajemmin ymmärrettynä hyvinvointivaltioon ja sen yhteiskuntapolitiikkaan.

Seminaari luo historiallisen näkökulman pahoin- ja hyvinvointiin ja siihen, miksi hyvinvointivaltio on niin tärkeä.

Seminaarissa puhumassa on kirjailija Aki Ollikainen, joka syventyy sosiaalipoliittisiin kysymyksiin Nälkävuosi-teoksensa pohjalta.

Läänintaiteilija Merja Pennanen pohtii yhteisötaidetta ja taideprosessia tarkastelevan keskusteluosuuden alustuksessa eettisen ja esteettisen kietoumista yhteen ja sitä, miten tekijyys voi olla jaettua yhteisöllisessä prosessissa. 

Mukana ovat kommenttipuheenvuoroillaan kulttuurintutkimuksen professori Helmi Järviluoma-Mäkelä Itä-Suomen yliopistosta ja toiminnanjohtaja Marko Haakana Soroppi ry:stä.

Seminaariin on vapaa pääsy ja sen järjestävät Sosiaalipoliittisen yhdistyksen Joensuun osasto, Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry ja Itä-Suomen yliopiston yhteiskuntatieteiden laitos.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi