Sunnuntai, 15.9.2019 
Sirpa
Maakunta

Vappuperinteet kunniassa opiskelijoiden aattohulinoissa

  • Karjalainen
  • Juha Inkinen
Ylioppilaskunnan kulkue venyi kolmen korttelin mittaiseksi. Ylioppilaskunnan kulkue venyi kolmen korttelin mittaiseksi.

Opiskelijat viihtyivät ulkona, vaikka muut kaupunkilaiset viettivät koleaa vapunaattoa enimmäkseen sisätiloissa.

Aaton perinteet alkoivat puolenpäivän aikaan Hasanniemen Jokiasemallta, jossa 26 metsäopiskelijaa pulahti hyiseen veteen. Forstikaste takasi heille oikeuden pukeutua ensi kertaa vihreään haalariin.

Iltapäivällä Carelian-talon edustan Alkukivien lakitus tapahtui 31. kerran. Suomen kielen ja kirjallisuuden opiskelijoiden ainejärjestön Täkyn isännöimässä tilaisuudessa puhujana oli jälleen ikitäky Hannu Koutola.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan lippukulkue kampukselta keskustaan on pisin vuosittainen kulkue Joensuussa. Koskikatua pitkin soljunut valkolakkisen haalarikansan hilpeä ja äänekäs marssi venyi yli kolmen korttelin pituiseksi.

Kanavatytön eli torsopatsaan pesivät ja lakittivat tänä vuonna ylioppilaskunnan hallituksen jäsenet Sara Peltola ja Heidi Turunen. Patsasta lämmittämään oli ilmestynyt päivän aikana sininen haalari.

Värikkäiden haalariensa - etenkin niiden alle mahtuvien villakerrosten - turvin opiskelijat tarkenivat istua piknikillä kaupungintalon ja kanavan välisen Eliel Saarisen puiston nurmikolla. Sekin oli uusi paikka kuunnella Joy-kuoroa ja Rytmihäiriköitä, joiden musiikista on totuttu nauttimaan aiempina vuosina Ilosaaressa.

Eliel Saarisen puistoon levittäytyi myös pienimuotoinen ruokafestivaali viime vapun tapaan. Jonoa vegepatonkien savukaritsan ja marokkolaisten grillilautasten ääreen syntyi jo puolen päivän jälkeen.

Lisää aiheesta: Vapunaatto oli poliisin kannalta rauhallinen - Rantakylässä takaa-ajo

Rannat täyttyivät ihmisistä Jokiasemalla – joensuulaiset lähtivät juhlimaan vappua

Heittäydy kevätkarnevaaliin - poimintoja Pohjois-Karjalan vapputapahtumista

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa