Tiistai, 22.9.2020 
Mauri
Maakunta

Ehdokkaat kovin yksimielisiä ympäristökysymyksistä

  • Karjalainen
Luontoliiton vaalipaneelissa Wanhassa Jokelassa oikealla Eveliina Reponen, Kristian Vepsäläinen, Anni Järvinen, Marianne Kuusijärvi , Vera Kauppinen, Satu Kristersson ja Mari Kalliomäki. Luontoliiton vaalipaneelissa Wanhassa Jokelassa oikealla Eveliina Reponen, Kristian Vepsäläinen, Anni Järvinen, Marianne Kuusijärvi , Vera Kauppinen, Satu Kristersson ja Mari Kalliomäki.
Joensuuhun ei rakenneta toriparkkia. Omakotitonttien luovutusehtoihin lisätään määräykset energiasäästöä suosivista lämmitys- ja materiaalivalinnoista. Ainakin tontin hintaa alennetaan, jos rakentaminen on energiaystävällistä.

Näin päättäisivät kaikkien seitsemän puolueen nuoret ehdokkaat, jotka osallistuivat Luonto-liiton kunnallisvaalipaneelin Joensuussa maanantai-iltana. Keskustelu veti Wanhaan Jokelaan nelisenkymmentä henkeä.

Puolueiden ehdokkaat olivat muutenkin hyvin yksimielisiä paneelin ympäristöteemoista.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kunnon eroja puolueiden välille synnytti vain uraani ja turve. Kristillisdemokraattien Kristian Vepsäläinen salli ainoana uraanikaivoksen avaamisen Joensuun alueella. Muiden puolueiden edustajat olivat valmiita luopumaan turpeen käytöstä Joensuun kaukolämmityksessä, mutta Vepsäläinen ja keskustan Mari Kalliomäki eivät sitä ainakaan heti lopettaisi.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi