Lauantai, 4.4.2020 
Ukko
Maakunta

Kesälahden nuoret: Vaalipaneeli liian Kitee-keskeinen

  • Karjalainen

Kesälahden yläkoulun oppilaat Tiina Pennanen ja Susanna Haverinen kritisoivat viime viikon vaalipaneelia täysin Kitee-keskeiseksi. Kiteellä pidettävään paneeliin osallistuivat Kesälahden ja Kiteen koulujen yhdeksäsluokkalaiset sekä lukion oppilaat.

Vaalinpaneelissa vastaajina olivat kokeneet kuntapoliitikot Kaisa Saari (kok.) ja Esa Lahtela (sd.), valtakunnan politiikkaan painottunut Auvo Rouvinen (vas.) ja nuoret ensikertalaiset Olli Vauhkonen (kesk.) sekä Kari Varonen (ps.). Kristillisdemokraattien tuoli oli tyhjä. Kaikki panelistit olivat kiteeläisiä.

Kesälahtelaisnuoret ovat kirjoittaneet pettymyksistään yleisönosastolle, ja he kävivät viemässä terveisensä myös kunnanhallituksen jäsenille.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Molempien kuntien koululaiset olivat ennalta tehneet ehdokkaille kysymyksiä kuntataloudesta, kuntaliitoksesta, kunnan palveluista ja kunnan tulevaisuudesta. Tiina Pennanen ja Susanna Haverinen sanovat, että panelistit puhuivat vain Kiteen asioista ja Kiteen palveluista, eikä kukaan ottanut esille Kesälahti-näkökulmaa.

Kuntaliitos ja sen vaikutus kesälahtelaisten arkeen askarruttavat nuoria. Heidän mukaansa kaikkien kesälahtelaisten yhteinen toive on, ettei Kesälahti jäisi suuremman ja vahvemman Kiteen jalkoihin.

 

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa