Lauantai, 18.11.2017 
Tenho
Maakunta

Scifest jäi kauas kävijätavoitteestaan - "Haluamme edelleenkin jatkaa"

  • Anna Sievälä
  • Marko Puumalainen
Scifest-tiedefestivaali jäi tänä vuonna kauas kävijätavoitteestaan. Kävijöitä oli noin 7 000, mikä on puolet viime vuoden määrästä. Tapahtuma teki viime vuonna kävijäennätyksensä

- Tapahtuma oli kuitenkin kokonaisuudessaan onnistunut, ja pajojen sekä ohjelman laatu hyvin korkeatasoista, tapahtuman koordinaattori ja Joensuun tiedeseuran toiminnanjohtaja Pauliina Korhonen toteaa tiedotteessa.

Korhosen mukaan Scifest kiinnostaa aiempaa enemmän yrityksiä. Myös tapahtuman kävijäkunta on laajentunut, kun mukaan on koululaisten lisäksi tullut myös toisen asteen ja korkeakoulujen opiskelijoita.

Pajoja oli Scifest-päätapahtuman lisäksi myös lauantaina järjestetyssä Pohjois-Karjalan kauppakamarin Kesäntekijäisissä. Siellä pajoihin osallistui noin 2 000 henkilöä, mikä nosti tapahtuman kokonaiskävijämäärän 9 000:een.

- Haluamme edelleenkin jatkaa Suomen suurimman ja monipuolisimman lasten ja nuorten tiedefestivaalin kehittämistä. Tämä ei tapahdu yksin Joensuun Tiedeseuran toimintana, vaan kiinteässä yhteistyössä lukuisten kumppanien kanssa, Korhonen sanoo.

Hänen mukaansa ensi vuoden Scifestistä käydään parhaillaan neuvotteluita.