Maanantai, 20.11.2017 
Jalmari, Jari
Maakunta

Kiteellä valmistellaan johtajasopimusta: Kaupunginjohtajalle riitatilanteessa 50 000 euron eroraha

  • Sirpa Suomalainen
  • Jarno Artika
Kiteen kaupunginjohtaja Eeva-Liisa Auvinen. Kiteen kaupunginjohtaja Eeva-Liisa Auvinen.
Kiteellä on valmisteltu ensimmäistä kaupunginjohtajan kanssa tehtävää johtajasopimusta, ja kaupunginvaltuusto päättänee siitä jo ensi tiistaina.

Sopimuksen perusteella kaupunginjohtaja Eeva-Liisa Auvisen kokonaispalkka on tällä hetkellä 8 359 euroa. Vuosittain kehityskeskustelun yhteydessä arvioidaan myös palkkauksen tarkistaminen.

Sopimuksen mukaan kaupunginhallituksen tehtävä on huolehtia siitä, että kaupunginjohtajan palkka pidetään kilpailukykyisenä, kannustavana ja työssä onnistumista vastaavana. Kaupunginhallituksen kontolla on myös huolehtia kaupunginjohtajan työhyvinvoinnista, työn tukemisesta ja kannustavuudesta.

Ristiriitatilanteissa kaupunginhallitus ja kaupunginjohtaja voivat yhdessä todeta luottamuspulan, jonka vuoksi kaupunginjohtaja sitoutuu irtisanoutumaan ja saa erokorvauksena puolen vuoden palkan eli hieman yli 50 000 euroa.

Kaupunginjohtajan tehtävät määritellään kuntalaissa ja hallintosäännössä.

Tehtäväjaosta todetaan muun muassa, että kaupunginhallitus ja sen puheenjohtaja sekä kaupunginjohtaja huolehtivat siitä, että tehtävänjakoa poliittisen ja operatiivisen johtamisen välillä kunnioitetaan ja että kaupunginhallitus ja sen puheenjohtaja tukevat kaupunginjohtajan operatiivista johtamista.