Tiistai, 22.5.2018 
Hemmo, Hemminki
Maakunta

Itä-Suomen poliisi lupaa: Valvomme siellä, missä kansalaiset toivovat

  • Karjalainen

Itä-Suomen poliisi kertoo toteuttaneensa edellisen runsaan viikon aikana useita valvontatehtäviä, jotka perustuvat kansalaisilta tulleisiin pyyntöihin.

Pohjois-Karjalassa poliisi on valvonut ajonopeuksia ja mopoilijoita muun muassa Liperissä, Kontiolahdella, Joensuussa ja Polvijärvellä.

Etelä-Savossa on jalkauduttu ostoskeskuksiin Savonlinnassa sekä valvottu ajonopeuksia ja mopoilijoita muun muassa Mikkelissä, Savonlinnassa, Juvalla ja Sulkavalla.

Pohjois-Savossa on puolestaan jalkauduttu Kuopion Kauppakadulle, valvottu ajoneuvojen läpiajoa Kelkkailijantien kevyen liikenteen väylällä sekä valvottu ajonopeuksia Siilinjärven taajama-alueella.

Poliisi kertoo, että valvontaiskujen yhteydessä on puhallutettu toistasataa autoilijaa, moottoripyöräilijää tai mopoilijaa ja kirjoitettu kymmenkunta sakkoa ylinopeuksista sekä annettu joitakin huomautuksia ja toimintaohjeita.

– Itä-Suomen poliisilaitokselle tulee valtava määrä valvontapyyntöjä viikoittain, ja niistä pyritään valitsemaan akuuteimmat huolenaiheet valvonnan kohteiksi poliisipartioille, poliisi lupaa.

Kansalaispalautteen perusteella valittuja kohteita valvotaan viikosta kolmeen viikkoon kerrallaan.

– Valvontapyynnöistä ja niistä saaduista tuloksista pyritään tiedottamaan jatkuvasti. Yksittäisten valvontapyyntöjen esittäjille ei valitettavasti ehditä vastaamaan henkilökohtaisesti.

Poliisi pyytää kansalaisilta edelleen toiveita paikoista, missä poliisipartioiden suorittama valvonta olisi tarpeen liikenneturvallisuuden tai yleisen järjestyksen ja turvallisuuden tiimoilta.