Perjantai, 25.5.2018 
Urpo
Maakunta

Keski-ikäiset miehet ammuskelivat Viinijärven saaressa – "Vaikuttaa päähänpistolta"

  • Juho Lintula

Kaksi miestä ammuskeli sunnuntai-iltana Outokummussa Viinijärvessä sijaitsevassa saaressa. Poliisi sai asiasta ilmoituksen kello 22:n maissa.

Poliisipartiot menivät saareen yöllä, ja saaressa olevasta mökistä tavattiin kaksi miestä. Kotietsinnässä mökistä löydettiin useita ampuma-aseita, joista osan epäillään olevan sarjatuliaseita.

– Poliisi ei ole vielä päässyt testaamaan aseita, rikoskomisario Kimmo Wetterstrand Itä-Suomen poliisista kertoi maanantaina iltapäivällä.

Lisäksi mökistä löydettiin runsaasti patruunoita, jotka sopivat takavarikoituihin aseisiin. Tapausta tutkitaan törkeänä ampuma-aserikoksena.

Poliisi otti mökistä kiinni rikoksesta epäiltynä 45- ja 47-vuotiaat miehet. Miehet eivät tehneet kiinni otettaessa vastarintaa. Kiinni otetuilla miehillä ei ole Wetterstrandin mukaan taustallaan merkittävää rikoshistoriaa.

– Ammuskelu vaikuttaa päähänpistolta. Miehet olivat saattaneet nauttia hieman kaljaa illan mittaan, mutta kumpikaan heistä ei ollut vahvassa humalassa, hän kertoo.

Esitutkinta on vielä pahasti alkutekijöissään, ja kotietsintöjä on vielä tekemättä. Tämän vuoksi poliisi ei kerro epäiltyjen kotipaikkoja tai tarkempia yksityiskohtia takavarikoiduista aseista vielä julkisuuteen.

Miehet ovat ensimmäisissä kuulusteluissa myöntäneet ampuneensa saaressa aseilla illan aikana. Alustavissa tutkimuksissa näyttäisi siltä, ettei ammuskelusta ole aiheutunut välitöntä vaaraa sivullisille.