Maanantai, 23.4.2018 
Jyrki, Jyri, Jori
Maakunta

Jokerien toiminnanjohtaja: Talviurheilu houkuttelee kiinalaisia matkailijoita Suomeen

  • Karjalainen
  • Kimmo Kirves

Suomalaisten kannattaa nyt tehdä yhteistyötä kiinalaisten kanssa talviurheilun alalla, toteaa Jokerit Hockey Clubin toiminnanjohtaja Jukka Kohonen. Hän puhui kansainvälisessä Saimaa Summit -matkailufoorumissa Savonlinnassa maanantaina.

Jokerit on vastikään solminut yhteistyösopimuksen kiinalaisen KHL-joukkueen Kunlun Red Starin kanssa.

Syy kiinalaisten talviurheiluintoon ovat Beijingissä vuonna 2022 järjestettävät talviolympialaiset, joissa maa haluaa menestyä mahdollisimman hyvin. Siksi talvilajit nousevat lähivuosina yhä enemmän esiin sekä Kiinan mediassa että valtion toiminnassa.

- Suomi tunnetaan Kiinassa talviurheilun suurvaltana. Lisäksi Suomesta tiedetään puhtaus ja raikas ilma. Suomeen ei Kiinassa myöskään liity arvovarautuneisuutta, vaan suomalaiset otetaan siellä hyvin vastaan, Kohonen listaa Suomen valtteja Kiinan urheilumarkkinoilla.

Kiinalaisia turisteja kannattaa Kohosen mukaan houkutella Suomeen jo taloudellisistakin syistä.

- Sekä Kiinan talous että matkailu kasvavat voimakkaasti. Kiinasta tehdään 120 miljoonaa ulkomaanmatkaa joka vuosi. Jos siis Saimaan alueelle halutaan lisää matkailijoita, niin kannattaa mennä Kiinaan, Kohonen julistaa.

Kiinalaisten matkailijoiden houkuttelemisessa Kohonen korostaa ennen kaikkea oman aktiivisuuden merkitystä. Kiinalaisturisteja ei pidä jäädä odottelemaan, vaan solmia suhteita paikan päällä ja panostaa hyvään palveluun.