Lauantai, 26.5.2018 
Minna, Vilma, Miina
Maakunta

Ilkivallantekijät narahtivat Enossa veturinkuljettajan somepäivityksen avulla

  • Karjalainen
Aihekuva Aihekuva

Enossa on harjoitettu tiistaina vaarallista ilkivaltaa. VR:n veturinkuljettajana työskentelevä mies kysyi iltapäivällä Facebookin julkisessa Enon kirkonkylä -ryhmässä, tietääkö joku, kenelle kuuluvat päivityksen kuvassa näkyvät polkupyörät ja selkäreppu. Kyseisten tavaroiden omistajat yllätettiin näet ilkivallanteosta niin sanotusti "housut kintuissa".

Kaksikko, jotka pyöristä päätellen ovat poikia, olivat asetelleet rautatien kiskojen päälle kiviä lähellä Enon asemaa. Veturinkuljettaja ehti onneksi reagoida ajoissa ja pysäyttää Joensuun suunnasta tulleen junan.

– Onneksi näin tilanteen ajoissa ja sain junan pysähtymään ennen tasoa. Kivien asettelijoille tuli niin kiire paikalta että kamat jäi ja sain kuvat niistä napattua...kyseinen leikki on erittäin vaarallista. Ei pelkästään junalle, mutta myös meille kuljettajille ja vieläpä hyvin suuri kiusan tekijöille. Minulla oli vauhtia tuossa kohtaa liki 100km/h. Miten käy jos jää junan alle? Miten käy jos pyörän alla räjähtävä kivi ampuu sirun katsojan silmään? Miten käy jos juna suistuu kiskoilta? veturinkuljettaja kysyi.

Pian päivityksen jälkeen yksi päivityksen nähneistä tunnisti kuvassa olevan pyörän ja arvioi poikansa olleen asialla. Hän lupasi keskustelevansa asiasta pojan kanssa, kunhan tämä palaa kotiin. Mies sanoi ilmoittavansa asiasta myös toisen pojan vanhemmille.

Muokattu kello 17.55. Päivitetty kauttaaltaan.