Sunnuntai, 20.8.2017 
Sami, Samuli, Samu
Maakunta

Pielisen Karjalan musiikkiopiston hakijamääriin huima kasvu

  • Anna Sievälä
  • Jarno Artika
Pielisen Karjalan musiikkiopistoon tuli kevään oppilaaksihaussa noin 80 hakijaa. Hakijamäärä kasvoi reilusti, sillä kevään 2016 haussa hakijoita oli tasan 50.

- Tämän kevän haussa heti hakuajan päättymispäivän jälkeen tuli lisää hakijoita, eli niiden osalta 80 hakijaa on ylittynyt, rehtori Susanna Ertolahti-Mertanen kertoo.

Hakijamäärissä ovat mukana vain solistin opintoihin hakeneet. Musiikkileikkikouluryhmiin hakeneet eivät sisälly lukuihin.

Erityisesti Lieksan päätoimipisteessä on rehtorin mukaan kiinnitetty huomiota opintojen aloituksen matalampaan kynnykseen, ja erilaisten uusien valmennusryhmienkin avulla kaikille hakijoille on päätoimipisteessä saatu tämän vuoden haussa oppilaspaikka.

Lieksan kaupunki myönsi lisäresursseja orkesteritoiminnan kannalta kriittisiin soittimiin, kuten oboeen, fagottiin, käyrätorveen, alttoviuluun ja kontrabassoon. Fagotin hakijamäärä nousi nollasta seitsemään.

Oppilaaksihakua muutettiin siten, että hakijat esittävät hakulomakkeella vain heitä eniten kiinnostavimmat soitinryhmät. Lopullinen soitinvalinta tehdään vasta, kun oppilaat ovat kokeilleet soittimia soitinvalintapajassa.

Tulevana lukuvuonna opetus käynnistyy tauon jälkeen myös oboessa.

Myös yhteistyö koulujen ja varhaiskasvatuksen kanssa tiivistyy, ja musiikkiopisto-opintoja on ensi lukuvuodelle saanut Lieksassa valita valinnaisaineeksikin. Yhä useammassa päiväkodissa on tarjolla musiikkiopiston toimesta laadukasta musiikin varhaiskasvatusta.

Pielisen Karjalan musiikkiopisto toimii Lieksassa, Nurmeksessa, Valtimolla, Juuassa ja Ilomantsissa.

Kolumnit