Maanantai, 23.7.2018 
Olga, Oili
Maakunta

Sella, 11, esittelee ison alaskanmalamuutin - kuvagalleria kansainvälisestä koiranäyttelystä

  • Roosa Pelkonen
  • Minna Raitavuo
Yksi junior handlerin osallistujista oli 11-vuotias imatralainen Sella Sinkkonen, joka harrastaa koirien lisäksi myös ratsastusta. Hänen esiteltävänään olikin harrastustallin kengittäjän alaskanmalamuutti Seppo. Yksi junior handlerin osallistujista oli 11-vuotias imatralainen Sella Sinkkonen, joka harrastaa koirien lisäksi myös ratsastusta. Hänen esiteltävänään olikin harrastustallin kengittäjän alaskanmalamuutti Seppo.

Joensuun raviradan nurmialueelle on pystytetty täksi viikonlopuksi telttoja samaan tapaan kuin Ilosaarirockin ravileirintään konsanaan, mutta tällä kertaa teltoissa viihtyy festarikävijöiden sijaan näyttelykoiria omistajineen ja esittelijöineen.

Elo-Karelian näyttelytapahtumassa riittää koiramaista karnevaalitunnelmaa koko viikonlopuksi, sillä lauantain kansainväliseen koiranäyttelyyn ja sunnuntain kaikkien rotujen näyttelyyn on ilmoitettu yhteensä noin 3 700 koiraa.

Lauantaina kansainvälisen koiranäyttelyn yhteydessä järjestettiin myös junior handler -kilpailu 10-17-vuotiaille nuorille. Junior handler on nuorten oma koiranesittämiskilpailu, joka Kennelliiton mukaan opettaa nuorelle, miten koiran parhaita puolia tuodaan esille näyttelykehässä ja miten esittäjä voi helpottaa tuomarin arvostelutehtävää.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Yksi junior handlerin osallistujista oli 11-vuotias imatralainen Sella Sinkkonen, joka harrastaa koirien lisäksi myös ratsastusta. Hänen esiteltävänään olikin harrastustallin kengittäjän alaskanmalamuutti Seppo.

- Olen ekaa kertaa junior handler -kisassa, mätsäreissä on tullut jo käytyä. Koiran esittely on ihan kivaa, Sinkkonen kertoi.

Hänen äitinsä Jaana Anttosen mukaan Seppo on pyörinyt pienestä pitäen talliympäristössä, joten koira on tottunut hyvin erilaisiin tilanteisiin.

- Ison koiran esittelyyn vaaditaan toki määrätietoisuutta, ja Sellalla on sitä luonnostaan, koska hän on ollut niin paljon hevosten kanssa tekemisissä, Anttonen kehuu.

Mahtavan näyttelytapahtuman myötä Joensuun raviradalle on noussut oikea koirakaupunki, jota värittävät hoitotelttojen lisäksi varoitusnauhoin selkeästi merkityt kulkuväylät ja lukuisat myyntikojut.

Koiraharrastajilla on mahdollisuus päästä shoppailemaan Elo-Kareliassa ihan tosissaan, sillä kojuilla myydään kaikenlaisia koiratarvikkeita talutushihnoista, leluista ja kuljetushäkeistä lähtien.

Espoolaisella Nea Finnigille meinasi iskeä valinnan vaikeus hänen etsiessään tiibetinterrierilleen sampoota yli tuhannen koirien kampaamotuotteen valikoimasta.

- Koiran shampoisiin ja hoitoaineisiin menee todellakin enemmän rahaa kuin omiin kampaamotuotteisiin, hän nauraa.