Lauantai, 21.7.2018 
Hanna, Johanna, Jenni
Maakunta

Wanhan kaupungin päivässä valmistettiin päreitä ja tuuletettiin marimekkoja - kuvagalleria

  • Roosa Pelkonen
  • Minna Raitavuo
Kaupunginteatteri tarjoili maistiaisia syyskuussa ensi-iltaan tulevasta Harmony Sisters -musikaalistaan, ja yleisö vastaanotti ne hartaudella. Kaupunginteatteri tarjoili maistiaisia syyskuussa ensi-iltaan tulevasta Harmony Sisters -musikaalistaan, ja yleisö vastaanotti ne hartaudella.

Taitokorttelissa ja Surakan pihassa vietettiin lauantaina kolmattatoista Wanhan kaupungin päivää. Menneen ajan markkinatapahtumaan tämänkertaiseen ohjelmaan kuului muun muassa käsityöläisten ja lähituottajien tuotteiden myyntiä, erilaista kulttuuriohjelmaa sekä vanhojen työtapojen työnäytöksiä.

Jälkimmäisessä kategoriassa esimerkiksi traktoriharrastajien yhteisö Polovelan Papattajat esitteli yleisölle, kuinka traktorin moottoria voidaan hyödyntää 1940- ja 1950-lukujen aikaisen pärehöylän voimanlähteenä.

Tapahtuman esiintymislavan ohjelmaan kuului aiempien vuosien tapaan muinais- ja kansallispukujen tuuletusta. Tällä kertaa tuuletettavaksi tuotiin myös marimekkoja, joita nähtiin monen katsojankin päällä.

<--Mainos alkaa-->
<--Mainos päättyy-->

Joensuun kalevalaisten naisten Muinaispuvuista marimekkoon -muotinäytöksellä kunnioitettiin Marimekon perustajan Armi Ratian pohjoiskarjalaisjuuria.

- Marimekkojen ja kansallispukujen suurin yhteinen tekijä on se, että niissä yhdistyy käytännöllisyys ja kauneudentaju omaperäisesti ja luovasti, Joensuun kalevalaisten naisten puheenjohtaja Aino Kuittinen perustelee teemaa.