Maanantai, 23.7.2018 
Olga, Oili
Maakunta

Pelastuslaitos varautui pahimpaan - videoneuvotteluyhteyttä pidettiin Ilmatieteen laitokseen

  • Anni Kuittinen
  • Lehtikuva

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos piti tehostettua valmiutta yllä lauantaista sunnuntaihin ja varautui myrskyn suhteen pahimman varalle, päivystävä päällikkö Markus Viitaniemi tiedottaa.

Maakuntaan saapuessa ukkosrintama oli kuitenkin jo heikentynyt matkan varrella merkittävästi ja siirtynyt osittain Venäjän puolelle.

Pelastuslaitoksen tehtävät myrskyyn liittyen jäivätkin yhteen puunraivaustehtävään, joka hoidettiin Joensuun keskustassa Rantakadun ja Kalastajankadun kulmassa.

Pelastuslaitos seurasi ukkosrintaman etenemistä tiiviissä yhteistyössä muiden pelastuslaitosten kanssa. Pelastuslaitokset olivat myös reaaliaikaisessa videoneuvotteluyhteydessä Ilmatieteen laitokseen.

- Säikähdyksellä siis onneksi selvittiin, ja hyvä niin. Valmiuden kohotus ja muut ennakkovarautumistoimenpiteet eivät pelastuslaitoksen osalta menneet hukkaan, koska tällaiset ”ei realisoituneet” myrskysääennusteet käyvät hyvästä harjoituksesta ja auttavat varautumaan siihen, kun todellinen myräkkä seuraavan kerran maakuntaan iskee, Viitaniemi toteaa.

Myrsky ei iskenytkään Pohjois-Karjalaan