Maanantai, 19.11.2018 
Elisabet, Liisa
Maakunta

Vesi vetoaa joensuulaisiin kesän jälkeenkin - kuvagalleria

  • Roosa Pelkonen
  • Jarno Artika
Kolmevuotias ranskanbuldoggi Bea vahtii Pielisjoen mattolaitureita omistajan elkein. Omistaja Anni Sarola vahtii puolestaan, ettei vettä rakastava koira luiskahda laiturilta jokeen. Kolmevuotias ranskanbuldoggi Bea vahtii Pielisjoen mattolaitureita omistajan elkein. Omistaja Anni Sarola vahtii puolestaan, ettei vettä rakastava koira luiskahda laiturilta jokeen.

Syyskuun ensimmäinen viikonloppu oli Joensuussa tyyni ja aurinkoinen.

Kaupunkilaiset viehättyivät intiaanikesän tunnelmasta siinä määrin, että moni suuntasi viettämään vapaapäiväänsä Pielisjoen ja Pyhäselän vesille sekä niiden ääreen.

Leena Sopanen, 62, nautiskeli iltapäivän auringonpaisteessa kotirannassaan, jossa hän on asunut koko elämänsä ajan. Vuosien varrella maisema ja vesiliikenne ovat muuttuneet melkoisesti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Aikanaan tästä kulki paljon höyrylaivoja saaristoon, ja rantaan näkyvät tekosaaret valmistuivat 1970-luvulla, hän muistelee.

Nyt järveltä näkyy lähinnä purje- ja moottoriveneitä sekä kajakkeja. Jälkimmäisiä tapasi sunnuntaina erityisen paljon. Esimerkiksi Joensuun Kokoomusnuoret suuntasivat vesille viiden hengen seurueella, joista kaikki paitsi yksi olivat ensikertalaisia melonnan parissa.

- Hyvinhän tässä touhussa pärjää! Lähdimme Kesäkahvila Rennolta, kävimme jo Laululavan takana ja mietimme Ilosaarta seuraavaksi kohteeksi, mutta siellä taitaa olla kohtuullisen kova virta, porukan kuopus ja tuorein jäsen Oskar Mannelin, 15, raportoi.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa