Perjantai, 14.5.2021 
Tuula
Kulttuuri

Tommy Lindgren on musiikin Antero Mertaranta

  • Karjalainen
Tommy Lindgren tunnustaa, että hänen yksi lapsuuden haaveammateista oli urheiluselostaja. Tommy Lindgren tunnustaa, että hänen yksi lapsuuden haaveammateista oli urheiluselostaja.

Don Johnson Big Bandin laulaja ja keulakuva Tommy Lindgren ehtii lyhyessä ajassa sanoa lauluissaan paljon. Kun muut biisinikkarit värkkäävät muutaman minuutin lauluihin runon, Lindgren laatii niihin lähes pienen novellin.

Laulajan suu käy nopeasti. Lindgreniä voidaan pitää musiikin Antero Mertarantana. Ihan väärään osuneena rinnastuksena Lindgren ei tätä pidä.

-  Yksi lapsuuden ammatillisista haaveista oli tulla urheiluselostajaksi, urheiluakin tiiviisti seuraava Tommy Lindgren sanoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tekstimassaa Don Johnson Big Bandin laululyriikassa tosiaan piisaa. Määrä ei ole piiruakaan vähentynyt uudella Fiesta-albumilla. Muutaman minuutin kappaleeseen mahtuu sana jos toinenkin.

-  Sanoja on paljon, mutta eivät ne tekstien sisällöt välttämättä niin kovin painavia ole. Sisältöpuoli saattaa olla aika heppoista. Meillä mennään hiphopin ja räpin ehdoilla ja keskitytään enemmän riimeihin riimien vuoksi, Lindgren myöntää.

Tietysti tämä nopea sanojen suoltaminen vaatii tehokkaan harjoittelun. Leuat eivät voi mennä lukkoon, ja sanojen on pysyttävä mielessä.

-  Sen huomaa, kun tulee vähän pidempi keikkatauko, niin kyllä siinä pääsevät taidot ruostumaan aika nopeasti. Nyt vielä, kun ollaan uuden levyn musiikin kanssa liikkeellä, niin jonkin verran treenejä ja lisäpanostusta se on vaatinut nopeimpien räppibiisien kohdalla. Pitää harjoitella moneen kertaan läpi, että biisit menevät selkäytimeen eikä sanoja tarvitse tietoisesti miettiä.

-  Itseänikin kiinnostaa tietää, mitä tapahtuu aivoissa silloin kun pyöräyttää pidemmän räppisäkeistön. Nimittäin kun on harjoitellut tarpeeksi monta kertaa, ei tarvitse muistaa kuin säkeistön pari ensimmäistä sanaa, niin loppu menee itsestään ja automaattisesti.

 

Don Johnson Big Band Joensuussa Kimmelin Nightissa perjantaina 9. marraskuuta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi