Keskiviikko, 23.5.2018 
Lyydia, Lyyli
Maakunta

Kirkkoherra Nuutinen: Pahoinpitelijä yritti käydä myös Viktor Klimenkon päälle

  • Karjalainen
  • Jouni Turunen
Kirkkoherra Tapani Nuutinen on surullinen Pielisensuun kirkossa sattuneen väkivallanteon vuoksi. Kirkkoherra Tapani Nuutinen on surullinen Pielisensuun kirkossa sattuneen väkivallanteon vuoksi.

Torstaina Pielisensuun kirkossa pahoinpidelty noin 50-vuotias mies oli hoitamassa kirkkokonsertin äänentoistoa, kirkkoherra Tapani Nuutinen kertoo. Nuutisen mukaan uhri ei siis ollut seurakunnan työntekijä, kuten poliisi tapauksesta tiedotti, vaan hän teki seurakunnan kanssa yhteistyötä oman yrityksensä kautta.

Pielisensuun kirkossa oli torstai-iltana Viktor Klimenkon konsertti. Konsertti oli jo päättynyt ja yleisö pääosin poistunut kirkkosalista, kun kirkkoon oli tullut päihtynyt mies. Mies alkoi häiritä kirkossa edelleen ollutta Klimenkoa ja yrittänyt käydä hänen kimppuunsa.

Konsertin äänentoistoa hoitanut mies sai sivullisten henkilöiden kanssa estettyä päällekarkauksen ja Klimenko säilyi vammoitta.

Häirikköä pyydettiin poistumaan kirkosta, mutta 32-vuotias joensuulaismies ei suostunut lähtemään. Paikalle soitettiin poliisit, mikä sai häirikön hermostumaan entisestään.

Tämän jälkeen häirikkö kävi äänentoistomiehen kimppuun ja löi häntä useita kertoja kasvoihin.

Poliisi sai pahoinpitelijän kiinni Niinivaarantiellä. Miehellä oli kiinniottohetkellä kädessään katuharja, jota hän ei suostunut pudottamaan. Poliisi joutui käyttämään tilanteessa voimakeinoja miehen hallintaan saamiseksi.

Kirkkoherra Nuutinen on surullinen välikohtauksesta.

- Todella ikävä juttu. Muutama vuosi sittenhän seurakunnassamme oli tapaus, jossa työntekijäämme puukotettiin kotikäynnin yhteydessä. Tällaisessa maailmassa tässä nyt vain eletään, Nuutinen kommentoi.

Lisää aiheesta:

Mies pahoinpideltiin Pielisensuun kirkossa torstai-iltana