Keskiviikko, 23.5.2018 
Lyydia, Lyyli
Maakunta

Ison liikuntahallin rakentaminen alkoi Lieksassa

  • Aaro Virolainen
Havainnekuva tulevasta liikuntahallista. Havainnekuva tulevasta liikuntahallista.

Lieksassa vuosikymmeniä elätellyt toiveet isosta liikuntahallista ovat edenneet siihen pisteeseen, että kuokka on isketty maahan.

Noin 2 500 neliön monitoimihalli on käyttövalmis jo ensi syyskuussa, jos kaikki menee suunnitelmien mukaan.

Uimahallin viereen tulevan hallin sisäliikuntakenttä voidaan jakaa kolmeen osaan, joista jokainen on isompi kuin kaupungin yksittäiset sisäliikuntatilat nyt. Aiemmin on puuttunut esimerkiksi sarjavaatimukset täyttävä salibandykenttä. Katsomotilaa tulee noin 350 hengelle.

Arviolta 4,5 miljoonaa euroa maksavan hallin rakennuttaa Pohjois-Karjalan Osuuskauppa. Pääurakoitsija on Rakennusliike Mustonen Nurmeksesta, elementit toimittaa Pielisen Betoni Lieksasta. Työllisyysvaikutus on noin 68 henkilötyövuotta.

PKO vuokraa hallia Lieksan kaupungille 20 vuoden sopimuksella, minkä jälkeen kaupunki ostaa hallin 200 000 eurolla. PKO vastaa hallin ylläpitokuluista vuokrasopimuksen ajan.

Kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen sanoo, että kuukausivuokra on luokkaa 25 000 euroa. Lieksa saa tuloja vuokraamalla hallista tilat kahvio- ja kuntosaliyrittäjille sekä 250 neliötä Suomen Terveystalolle, joka vastaa kaupungin työterveyshuollosta. Hallin käyttömaksuista päätetään keväällä.

Jos uudesta hallista iloitsee kaupunginjohtaja Määttänen, niin näin tekee myös PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä.

- Tällaisia sopimuksia ei synny ilman, että pöydässä on tarpeeksi luottamusta, Kivelä sanoo.