Keskiviikko, 23.5.2018 
Lyydia, Lyyli
Maakunta

Paljonko menee cooperissa? - pian voit kokeilla

  • Karjalainen
  • Kimmo Kirves
Näin juostiin coopperia viime syksynä. Näin juostiin coopperia viime syksynä.

Pohjois-Karjalan Liikunta ry tarjoaa mahdollisuuden osallistua maksuttomiin kuntotesteihin.

Testejä järjestetään Joensuun lisäksi Tohmajärvellä, Kiteellä ja Liperissä. Niiden järjestämisessä mukana ovat PKO ja PKS sekä mainitut kunnat.

Joensuussa testit pidetään keskuskentällä tiistaina 19.9., jolloin kuudelta illalla on kahden kilometrin kävelytesti ja keskiviikkona 20.9. kello kuudelta cooperin testi.

Tohmajärvellä testit pidetään urheilukentällä maanantaina 25.9.. Kolmelta iltapäivällä on kävelytesti, jonka jälkeen on cooperin testi kello neljältä.

Kiteellä testit ovat myös maanantaina 25.9 urheilukentällä. Testit alkavat puoli kuudelta cooperin testillä ja jatkuvat kuudelta kävelytestillä.

Liperissä testit järjestetään Paloaukean urheilukentällä keskiviikkona27.9.. Cooperin testi on kuudelta ja kävelytesti puoli seitsemältä.

UKK-kävelytestissä kävellään rivakasti kaksi kilometriä ja lopussa mitataan kävelyyn kulunut aika ja syke. Mahdollinen oma sykemittari nopeuttaa testin suorittamista.

Cooperin testi on maksimaalinen suoritus, jossa juostaan 12 minuutissa mahdollisimman pitkä matka. Jos et ole lainkaan harrastanut hölkkää tai juoksemista, suositellaan testiksi kävelytestiä.