Keskiviikko, 14.11.2018 
Iiris
Maakunta

TV:stä tutun Miikkulan kylän tarina päättyi - kuvagalleria vuosien varrelta

  • Anni Kuittinen
Miikkulan kylän rakennukset ovat saaneet ränsistyä kaikessa rauhassa Kontioniemessä. Asiaan tulee nyt muutos, kun Kontioniemeä uudistetaan ja alueelle rakennetaan uusia omakotitaloja. Tämä kuva vuodelta 2013. Miikkulan kylän rakennukset ovat saaneet ränsistyä kaikessa rauhassa Kontioniemessä. Asiaan tulee nyt muutos, kun Kontioniemeä uudistetaan ja alueelle rakennetaan uusia omakotitaloja. Tämä kuva vuodelta 2013.

Kontiolahden Kontioniemessä kuvatun Karjalan kunnailla tv-sarjan päättymisestä on kulunut jo viitisen vuotta. Vuosina 2007-2012 Ylen esittämästä televisiosarjasta on Kontioniemessä muistuttanut tähän asti jäänteet sarjan tapahtumapaikasta Miikkulan kylästä.

SF-Filmikylä rakennettiin Kontioniemeen sarjan kuvauksia varten, ja osa rakennuksista jäi hapantumaan alueelle sarjan loputtua.

Nyt, kun Kontiolahden kunta kehittää aluetta ja alueelle kaavoitettuja tontteja aletaan kaupata jo tänä syksynä, on tullut aika purkaa Filmikylän viimeisetkin jäännökset. Kunta ei ole aiemmin voinut purkaa rakennuksia, sillä SF-Kiinteistöt Oy on omistanut myös alueen maat.

Markku Pölösen ohjaamaa draamasarjaa Karjalan kunnailla kuvattiin yhteensä kolmen tuotantokauden, 36 jakson verran. Filmikylästä tehtiin myös nähtävyys, jossa järjestettiin esittelykierroksia.

Tv-sarja toi Pohjois-Karjalan kesään sarjan kuvausaikaan useita eturivin näyttelijöitä. Sarjan näyttelijäkaartiin kuuluivat muun muassa Peter Franzen, Laura Birn, Maria Sid, Elina Knihtilä ja Heikki Hela.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa