Maanantai, 19.11.2018 
Elisabet, Liisa
Maakunta

Ilosaaren remontti lähes valmis - katso kuvagalleria

  • Miia Ruuttula
  • Marko Puumalainen
Runonlaulaja Miihkali Arhippaisen muistopatsas on löytänyt jo uudelle paikalleen  Ilosaaressa. Runonlaulaja Miihkali Arhippaisen muistopatsas on löytänyt jo uudelle paikalleen Ilosaaressa.

Ilosaaren remontti lähestyy loppuaan. Suurimmat työt on nyt tehty ja saaressa pääsee jo liikkumaan. Rakenteista puuttuvat enää Siltakadulle johtavat teräsportaat sekä sillan ja uimarannan katsomorakenteen kaiteet.

- Urakoitsija tekee alueella parhaillaan vihertöitä. Puiden istutus jatkuu vielä lokakuun puolelle, mutta ei haittaa saaren käyttöä. Lisäksi valaistusta ohjelmoidaan ensi kuun puolella, vastaava projekti-insinööri Mikko Honkonen kertoo.

Honkosen mukaan urakan kustannusarvio on pysynyt ennallaan. Lisämuutostyöt ovat olleet kustannuksiltaan maltillisia. Muun muassa penkkien ja valaistuksen osalta tasoa nostettiin alkuperäissuunnitelmia paremmaksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Viivästyssakon määrää Honkonen ei vielä paljasta. Luvut ynnätään vasta, kun urakka on täysin valmis.

- Urakoitsijan intresseihin kuuluu saada pikkutyötkin valmiiksi mahdollisimman pian lokakuun aikana. Nyt työn jälki alkaa kuitenkin jo näkyä, ja positiivista palautetta on kävijöiltä jo tullutkin, Honkonen kertoo.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa