Sunnuntai, 18.11.2018 
Tenho
Maakunta

Ruisleipäkisan voitto ja kakkossija Ylämyllylle - kuvagalleria Liperin leipäpäivästä

  • Karjalainen
  • Riikka Hurri
Kilpailuun oli tehty maukkaita ruisleipiä. Kilpailuun oli tehty maukkaita ruisleipiä.

Jokasyksyiseen tapaan Liperin koulukeskus natisi liitoksistaan lauantaina heti aamukymmenen jälkeen, kun sadat ja tuhannet leipäpäivään osallistuneet alkoivat tungeksia ahtaissa käytävissä.

Ensimmäisen kerran tapahtuma oli nyt kaksipäiväinen, kun jo perjantaina alkoivat traktorikynnön SM-kisat, jotka saatiin päätökseen lauantaina iltapäivällä.

Koulutiloissakin puuhasteltiin jo perjantain aikana, mutta varsinaista leipäpäivää vietettiin perinteiseen tapaan vasta lauantaina. Ja kyllä sitä väkeä samoin kuin myyjiä ja muita näytteilleasettajia piisasi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kaupan oli tavaraa laidasta laitaan, sienikoreista ja risutöistä erilaisiin herkkuihin sekä tietysti leipään ja muihin viljatuotteisiin eri muodoissaan. Pieksämäen Partaharjulla valmistettua metrilakua toki myös kaupusteltiin.

Kympillä sai kattavan kolesterolimittauksen. Joensuun Seudun Leader tutustutti ihmisiä toimintaansa. Jos vastasi sen järjestämään kyselyyn, vaivanpalkaksi heltisi kärpäslätkä.

Ruispuuroa syötiin kuten niin monta kertaa aiemmin ruokalassa, jossa myytiin hutun lisäksi myös muun muassa karjalanpiirakoita munavoilla sopuhintaan.

Leipäkilpailun voitto ja kakkossija menivät tällä kertaa yhdelle ja samalle ihmisille, 32-vuotiaalle ylämyllyläiselle Sari Haapalalle.

- Leivon kotona ihan huvikseni. Leivinuuni löytyy, mutta käytän yleensä sähköuunia kiertoilmalla. Tänne leipomani kaksi leipää olivat kai ilmeisen hyviä, Haapala hymyili.

Kolmannen sijan leipäkilpailussa otti viinijärveläinen Mirja Parviainen, joka ulkokojussaan myi risuista itse tekemiään kauniita esineitä.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa