Tulosta tämä sivu
Maakunta

Maukkulan kylällä liikkuva susi vei kaksi lammasta

Sauvo Henttonen tarkastelee suden tappaman pässikaritsan raatoa. Sauvo Henttonen tarkastelee suden tappaman pässikaritsan raatoa.

Ilomantsin Maukkulassa keskellä kylää liikkuva susi kävi alkuviikosta saalistamassa kaksi lammasta Sauvo Henttosen 40 lampaan katraasta.

Kyseiset kainuunharmas-alkuperäisrotua edustavat kesykaritsat olivat toisella laitumella erillään muusta katraasta. Kolmas karitsoista pääsi pakenemaan suden kynsistä.

Sauvo Henttonen kertoo ensimmäisen karitsoista löytyneen tiistaina maha auki syötynä 95 metrin päässä talosta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Toisen karitsan jäännökset löytyivät vasta keskiviikkona hakamaasta noin 120 metrin päästä talosta. Jäljellä olivat pelkät suolet. Muun ruhon oli susi vienyt mukanaan.

Henttosen mukaan on mahdollista, että sudella on pennut, joille se vie ruokaa. Susi oli nähty tiistaina iltapäivällä kuljettamassa lampaan kappaletta suussaan kolmen kilometrin päässä Mustikkamäen kohdalla.

- Jos tänne pesiytyy susikeskittymä, se käytännössä lopettaa meidän lammastalouden, Henttonen sanoo.

Kylällä liikkuvasta sudesta on sunnuntaista lähtien useampi ihminen tehnyt näköhavainnon, ja eläin on myös kuvattu juoksemassa Toukka-ahontiellä. Henttosen mukaan naapurin koira on ulahdellut jatkuvasti pari päivää, mikä kertoo siitä, ettei peto ole poistunut maisemista.

- Olen siirtänyt kaikki lampaat lähemmäksi taloa ja valmistelen talvisuojiin siirtämistä.

Petovahingon kävi toteamassa Kaisa Potkonen maaseutupalveluista sekä Martti Ryynänen Ilomantsin riistanhoitoyhdistyksestä.

Riistapäällikkö Juha Kuittisen mukaan tuoreita susihavaintoja on Ilomantsissa Maukkulan lisäksi myös Havukan tienoilta ja Kuuksenvaarasta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa