Torstai, 20.9.2018 
Varpu, Vaula
Maakunta

Jäteterroristi iskenyt toistuvasti Kontiolahdella - jätteiden seassa tatuointineuloja ja leikkausveitsiä - kuvat

  • Anton Rinta-Jouppi
Jätteiden seasta löytyi muun muassa venäläisen passion kopio, leikkausveitsiä ja tatuointineuloja. Jätteiden seasta löytyi muun muassa venäläisen passion kopio, leikkausveitsiä ja tatuointineuloja.

Mönniin ja Jakokoskelle, Kontiolahden kunnan itäosiin, on dumpattu neljä isoa jätekasaa syyskuun aikana.

Ne sisältävät hyvin samanlaista tavaraa, joten tekijä on oletettavasti sama henkilö, kertoo Kontiolahden kunnan ympäristönsuojelusihteeri Antti Suontama.

– Nauloja ja ruuveja sekä vanhaa rompetta, kuten tietokoneita.

– Jätteiden joukossa oli myös teräviä leikkausveitsiä ja tatuointineuloja, joten tarkkana on pitänyt olla, puhisee Suontama.

Viimeisimmästä kasasta löytyi ihmisten nimiä, joista voisi olla apua syyllisen löytämisessä.

– Siellä oli Venäjän kansalaisen passin kopio ja kassillinen kuitteja. Lisäksi yhden tietokoneen kovalevy oli säilynyt, joten sieltä voisi löytyä aineistoa, Suontama sanoo.

Yksi jätekasan mailtaan löytänyt on Antero Turunen. Jätteet oli dumpattu noin kilometrin päähän Mönnin kylätalolta Selkielle päin. Turunen teki asiasta rikosilmoituksen.

– Kyllähän se ärsyttää. Tämä roskaaja pitää saada kiinni. Hän on päässyt liian vähällä, että uskaltaa tehdä tällaista, Turunen toteaa.

Poliiseille ei hänen mukaansa ole resursseja hoitaa asiaa.

– Tuntuu poliiseilla olevan tärkeämpää tekemistä. Itse pitäisi salapoliisityö tehdä. Kuvia olen heille toimittanut ja vinkkejä tavaroista, joista voisi saada syyllisen selville, hän sanoo.

Turusen mailla olleen kasan lisäksi jätteitä on löytynyt Mönnin sillan vierestä sekä Palojoelta Mönnistä Enon suuntaan mentäessä. Jakokosken kasa löytyi puolestaan Lieksantien vierestä.

Alla kuvat törkykasoista.