Torstai, 22.3.2018 
Vihtori
Maakunta

Pieni kissanpentu pelastettiin Joensuun kaatopaikalta

  • Anni Kuittinen
  • Mari Nevalainen
Noin 12-viikkoinen tyttökissanpentu pelastettiin eilen Joensuun kaatopaikalta. Noin 12-viikkoinen tyttökissanpentu pelastettiin eilen Joensuun kaatopaikalta.

Joensuun kaatopaikalta otettiin lauantaina talteen pieni kissanpentu. Vapaaehtoisena Kissojen alkukoti ja apu ry:ssä toimivan Mari Nevalaisen tuttavat olivat olleet tuomassa jätekuormaa kaatopaikalle, kun kissanpentu oli yhtäkkiä juossut auton eteen.

Noin 12-viikkoiseksi arvioitu pentu oli huomattavan laiha, eikä se meinannut antautua helpolla kiinni. Kiinnioton jälkeen se toimitettiin Nevalaiselle, joka vei sen Öllölään Kissojen alkukoti ja apu ry:lle, jossa kissa on nyt Leena Niemelän hoidossa.

- Se voi oikein hyvin ja on kehrännytkin. Oikein terveen oloinen ja siisti, mutta laiha, Niemelä kertoo.

- Nyt se tarvitsee syömistä ja matokuurin.

Niemelä ja Nevalainen uskovat, että kaunis maatiaiskissanpentu löytää kyllä kodin nopeasti. Mikäli niin ei käy, se jää asumaan Tuupovaaran Öllölään.

- Meillä on käytäntö, että terveitä kissoja ei nukuteta, Niemelä kertoo.

Mari Nevalainen epäilee, että kissa on mahdollisesti syntynytkin ulos, eikä ole koskaan vielä asunut ihmisen luona. Pienen pennun kohdalla se ei kuitenkaan ole hänen mielestään mikään ongelma.

- Pentu on helppo kesyttää ja tämäkin antoi käsitellä itseään hyvin.

Hän kertoo nähneensä, kuinka ulos syntyneetkin kissat ovat siistejä ja osaavat käyttää esimerkiksi hiekkalaatikkoa, vaikka ihmiset usein pitävätkin niitä epäsiisteinä.

- Hyvä lemmikki siitä tulee, kun on ihan tervekin.

Nevalaisen korviin ei ole kantaunut, että Joensuun kaatopaikalla olisi ongelmaa kissoista.

- Yleensä ne ongelmat ovat tuolla maaseudulla, missä kissapopulaatiot pesiytyvät ulkorakennuksiin. En ole kuullut, että kaatopaikalla olisi nyt varsinaista ongelmaa, vaikka on sielläkin joskus loukkuja ollut.