Torstai, 23.5.2019 
Lyydia, Lyyli
Maakunta

Ohjaamobiisi kertoo nuorille, että apua on tarjolla - musiikkivideo Pohjois-Karjalasta

  • Arttu Koistinen
  • Lotta Loikkanen

Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän Ohjaamo 2.0 -hanke on toteuttanut yhdessä räppäri Miikka "Rontti" Marjamaan kanssa Rasti matkan varrella -Ohjaamobiisin ja Osuuskunta Korpipajan kanssa kappaleelle musiikkivideon.

Koulutuskuntayhtymän mukaan musiikkivideon tarkoituksena on tuoda Ohjaamoa ja Ohjaamoiden toimintaa nuorten tietoisuuteen nuorten kielellä.

Valtakunnallinen Ohjaamo on palvelu alle 30-vuotiaille nuorille, ja se tarjoaa matalan kynnykset ohjaus-, neuvonta- ja tukipalveluita "yhden luukun" periaatteella, tiedotteessa kerrotaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pohdittavia asioita voivat olla esimerkiksi arki, opiskelu, hyvinvointi, harrastus- ja vapaa-ajan toiminta, raha-asiat, asunto tai työ. Yksi Ohjaamoiden painopisteistä onkin nuorten työllistymisen edistäminen, kuntayhtymä ilmoittaa.

Pohjois-Karjalassa Ohjaamoita ja ohjaamotoimintaa löytyy yhdeltätoista paikkakunnalta eli Joensuusta, Juuasta, Kontiolahdelta, Kiteeltä, Liperistä, Lieksasta, Nurmeksesta, Outokummusta, Polvijärveltä, Rääkkylästä ja Tohmajärveltä.

Kuntayhtymän mukaan Rasti matkan varrella -biisin tekijä ja esittäjä Miikka Marjamaa (kuvassa) on itse entinen Ohjaamon asiakas, ja biisi pohjautuukin osittain Marjamaan omiin kokemuksiin Ohjaamosta.

Musiikkivideo on kuvattu syksyllä 2017, Joensuussa, Juuassa, Polvijärvellä, Nurmeksessa ja Lieksassa.

Videon tekemiseen on osallistunut kuntien paikallisia nuoria ja ohjaamotoimijoita sekä Niittylahden opiston näyttelijätyönopiskelijoita Teatteri Rajarikosta.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa