Lauantai, 17.3.2018 
Kerttu, Kerttuli
Maakunta

Tuupovaaraan halutaan uusi alakoulu vanhan remontoimisen sijaan

  • Aaro Virolainen

Joensuun kaupunki aikoo purkaa Tuupovaarasta yläkoulun ja kirjaston sekä teknisen työn rakennuksen. Keskiviikkoiltana asukkaille järjestetyssä kuulemistilaisuudessa kysyttiin, puretaanko myös alakoulu ja tehdään uusi vai remontoidaanko.

Tilaisuuden lopulla hyvinvointijohtaja Riitta Huurinainen varmisteli, että enemmän kannatusta taisi saada uuden alakoulun rakentaminen, mihin kukaan ei esittänyt vastalausettaan. Hän korosti, että hahmotelmat ovat vasta alustavia.

Jos alakoulu puretaan, tontille tehdään moduulikoulu, jossa on kirjasto sekä nuorisotilat. Ratkaisun vuosikuluiksi arvellaan 288 000 euroa ja koulu olisi vuokralla.

Jos alakoulu peruskorjataan, uudet moduulitilat tehdään kirjastolle, nuorisolle sekä tekniselle työlle, minkä vuosikuluiksi arvioidaan 307 000 euroa.

Kevyempi ratkaisu olisi kapseloida ja sadevesikorjata, minkä uskotaan maksavan 259 000 euroa vuodessa uusin moduulitiloin. Kaupunki puhui mieluummin vuosikustannuksista ja 20 vuoden poistoajasta kuin könttäsummista. Suunnittelemaan päästäisiin ensi vuonna, ja ratkaisu olisi tehty todennäköisesti syksyllä 2020.

Tuupovaaran alakoulussa on tällä hetkellä 43 oppilasta. Kysymykseen riittävästä oppilasmäärästä Riitta Huurinainen vastasi sanoen, että opetusta olisi hankala järjestää, jos lapsia olisi 20.

Koko juttu tilaajien luettavissa: Mitä tehdään alakoululle, kysyttiin Tuupovaarassa