Torstai, 20.9.2018 
Varpu, Vaula
Maakunta

Suosittu munataksi laajentaa Pohjois-Karjalaan - tuotteet tuodaan suoraan tilalta

  • Anni Kuittinen
  • Jouni Turunen
Vaahteramäen Eggspress, eli kansankielellä munataksi, laajentaa marraskuussa Pohjois-Karjalaan. Uusien franchising-yrittäjien myötä suoraan tuottajilta tulevia tuotteita on mahdollista ostaa joka toinen viikko myös Pohjois-Karjalassa.

Tuotteet eivät kuitenkaan tule omasta maakunnasta vaan Savon puolelta. Uusina franchising-yrittäjinä aloittavat keiteleläisen Jokinotkon karjatilan Jenni ja Jyrki Lemettinen.

He ajavat munataksilla joka toinen viikko Outokummun, Ylämyllyn, Joensuun, Enon, Lieksan ja Nurmeksen kautta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Kuuntelemme asiakkaiden toiveita pysäkkien paikoista, Jenni Lemettinen lupaa.

Ensimmäinen kierros ajetaan heti marraskuun alussa.

Munataksissa kulkee muun muassa lampaan- ja naudanlihaa, villalankoja ja taljoja, jotka tulevat Jokinotkon tilalta. Lisäksi on ainakin pohjoissavolaisia pakastettuja marjoja ja somerolaisia jo kuuluisaksi nousseita ulkokanalan kananmunia.

- Viljatuotteille etsin vielä yhteistyökumppania, että saisimme kyytiin myös leipätuotteita, Lemettinen kertoo.

Munataksin ideana on, että kuluttaja saa tuotteensa suoraan tuottajalta ilman välikäsiä.

- Tuotteet ovat mahdollisimman eettisiä, mutta kaikki ei ole luomua.

Lemettiset ovat pitäneet Keiteleellä suoramyyntiä aiemmin myös omalla tilallaan. Jenni Lemettisen mukaan kuluttajat ovat nykyään hyvin kiinnostuneita kuulemaan muun muassa eläinten hyvinvoinnista suoraan tuottajalta.

- Lihan suoramyynnissä ehdoton edellytys on, että eläimet voivat hyvin. Se kiinnostaa ihmisiä ja on koko Eggspressin kantava teema, Lemettinen kertoo.

Eggspressin eri alueilla on Facebookissa omat sivut. Tilaukset hoituvat nettisivujen kautta.

SomerolaisenMikko Välttilän vuonna 2014 perustama Muna Eggs Press on noussut suureen suosioon ja muutama vuosi sitten suomalaisten uutisoitiinkin hullaantuneen munataksista. Somerolaisella tilalla kanat ovat ympärivuotisesti ulkokanalassa.