Torstai, 22.3.2018 
Vihtori
Maakunta

Toistuvasti tukevassa humalassa autoillut 61-vuotias nainen vangittiin

  • Jani Leinonen

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus vangitsi keskiviikkona pidetyssä istunnossa kahdesta törkeästä rattijuopumuksesta epäillyn kiteeläisen 61-vuotiaan naisen. Naisen epäillään syyllistyneen viikon kuluessa kahteen törkeään rattijuopumukseen 2. lokakuuta ja 8. lokakuuta Kesälahdella.

Molemmilla kerroilla naisen suorittama puhalluskoe osoitti törkeän rattijuopumuksen rajan yittävät promillelukemat. Törkeän rattijuopumuksen veren alkoholipitoisuuden raja on 1,2 promillea. Naisella ei ole voimassa olevaa ajo-oikeutta.

Nainen oli määrätty ajokieltoon huhtikuussa 2016 rattijuopumusrikoksen vuoksi, ja tämän jälkeen hän on syyllistynyt kolmeen törkeään rattijuopumukseen ja yhteen rattijuopumukseen tämän vuoden tammi-maaliskuussa. Näiden tekojen vuoksi nainen menetti omistamansa vuosimallia 2008 olevan henkilöauton valtiolle rikoksentekovälineenä.

- Saamistaan seuraamuksista huolimatta nainen on uudelleen toistuvasti epäiltynä samanlaisista teoista, kertoo Pohjois-Karjalan poliisin rikoskomisario Taija Kostamo.

Käräjäoikeuden perustelujen mukaan naisen päivä- ja ilta-aikaan tehdyt teot olivat omiaan aiheuttamaan vaaraa ajoneuvon muille tielläliikkujille. Käräjäoikeus katsoi, että vangitseminen on perusteltua rikoskierteen katkaisemiseksi ja samanlaisten toistuvien tekojen jatkumisen estämiseksi.

Lokakuussa tehtyjen rikosten esitutkinta on kesken. Esitutkintojen valmistuttua asia saatetaan syyteharkintaan. Syytteen nostamisen määräpäiväksi käräjäoikeus määräsi 15. marraskuuta.