Tiistai, 11.12.2018 
Taneli, Tatu
Maakunta

Tilakeskus: Vaikea saada ammattilaisia - palkkataso jäänyt merkittävästi jälkeen

  • Marita Jalkanen
Joensuun kaupungin Tilakeskuksen on entistä vaikeampi saada ammattitaitoista rakennuttamisen ja projektinjohdon henkilökuntaa asiantuntijoiden jälkeenjääneen palkkatason takia, riskienhallinnan seurantaraportti kertoo.

Raportin mukaan Tilakeskuksen asiantuntijoiden palkkataso on jäänyt merkittävästi jälkeen alan yleisestä tasosta. Nykyisillä palkkausperusteilla osaavaa henkilöstöä on vaikea saada, eikä olemassa olevaa henkilöstöä pystytä sitouttamaan, sillä alan ammattilaiset ostetaan muualle.

Tilakeskuksen mahdollisuudet vaikuttaa palkkatasoon ovat kaupungin yleisten palkanmääräytymisperusteiden sitoessa vähäiset, mutta ongelma on raportin mukaan tuotu esiin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Henkilöstön rekrytointiongelmatiikka liittyy riskinäkökulmasta suunnittelu- ja rakennusvirheiden mahdollisuuteen. Rekrytointiongelmat ovat osa kaupunginhallituksen omistajaohjausjaostolle tehtyä raporttia. Selontekoa riskienhallinnan nykytilasta edellytti tarkastuslautakunta.

Erilaisten rakenteiden vanhenemiseen ja kiinteistöjen sisäilmaongelmiin liittyvät riskit ovat kasvaneiden investointien ja vanhoista tiloista luopumisen ansiosta raportin mukaan vähenemässä.

Vuosikymmenen lopussa esimerkiksi koulujen ja päiväkotien pitäisi olla siinä kunnossa, että kokonaisten kiinteistöjen sisäilmaongelmista olisi jo päästy eroon.

Korkean investointitason kääntöpuoli ovat merkittävästi kasvaneet poistot. Kun poistot rahoitetaan käyttötalousmenoista, merkitsee se kunnossapitovarojen leikkaantumista.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa