Keskiviikko, 17.10.2018 
Saana, Saini
Maakunta

Keskustan kunnallisjärjestö: Pyhäselän lukiota ei saa lakkauttaa

  • Jani Leinonen
  • Juha Inkinen
Pyhäselän lukiota uhkaa jälleen lakkauttaminen. Pyhäselän lukiota uhkaa jälleen lakkauttaminen.

Keskustan Joensuun kunnallisjärjestö vaatii keskiviikkona lähettämässään kannanotossa, että Pyhäselän lukio on säilytettävä.

Joensuun kaupunki suunnittelee Pyhäselän lukion lakkauttamista vähäisen aloittajamäärän takia. Karjalainen uutisoi aiheesta viime viikolla. Lukion säilyttämisen rajana on ollut 20 oppilaan aloittajamäärä.

- Pyhäselän lukion aloitti tänä vuonna 12 opiskelijaa, kun kaupungin asettama opiskelijaraja on 20 aloittavaa opiskelijaa. Tähän aloittavien määrään sekä lukion kokonaisoppilasmäärään ei ole laskettu Pyhäselän vankilassa opiskelevia ihmisiä, jotka käyttävät lukion opetuspalveluita. Vankilassa ja lukiossa opiskelevien yhteenlaskettu määrä on 74 oppilasta, joka ylittää kaupungin asettaman opiskelijamäärän rajan, keskustan kunnallisjärjestö muistuttaa kannanotossaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Keskustan kunnallisjärjestö kyseenalaistaa nykyisen oppilasmäärän laskentatavan, jossa laskuista poissuljetaan Pyhäselän vankilassa opiskelevat ihmiset.

- On myös rehellistä tunnustaa, että tarvitsemme Joensuun maaseutualueella myös lukioita. Monelle opiskelijalle lähilukio on tärkeä ja turvallinen paikka ottaa ensiaskelia kohti vastuullista aikuiselämää lähellä kotia, kunnallisjärjestö lisää.