Keskiviikko, 17.10.2018 
Saana, Saini
Maakunta

Sekopäisten pelien kehittäjä - Kim Ordén, 24, johtaa Firetail Gamesia joustavalla otteella

  • Anton Rinta-Jouppi
  • Juha Inkinen
Kalsarikännipelissä seikkailee muun muassa kaljamahainen jääkiekkomies ja black metal-bändin basisti. Kim Ordén esittelee kehitteillä olevaa peliä. Kalsarikännipelissä seikkailee muun muassa kaljamahainen jääkiekkomies ja black metal-bändin basisti. Kim Ordén esittelee kehitteillä olevaa peliä.

 En minä tätä tekisi, jos en siitä pitäisi. Tässä lauseessa tiivistyy Kim Ordénin, 24, ja Firetail Gamesin filosofia. Peliyrityksen perustaja, pääomistaja, pääsuunnittelija ja toimitusjohtaja Ordén ehti kokeilla muutakin ennen pelialaa. Lukion jälkeen hän työskenteli rakennuksilla, kunnes Karelia-ammattikorkeakoulusta löytyi tietojenkäsittelyn opiskelupaikka vuonna 2012. Siellä tarjotut pelialan opinnot houkuttelivat.

– Samana vuonna ilmestyi miljoonia tehnyt suomalainen mobiilipeli Hill Climb Racing. Mietimme kurssikaverin kanssa, että ihan hyvä peli, mutta me pystymme tekemään paremman.

Ajatus lähti itämään, ja Firetail Games näki päivänvalon vuonna 2016. Hetkeäkään ei ole kaduttanut, Ordén kertoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

– Ei ole ollut sitä tunnetta, että ottaisi pannuun lähteä duuniin. Välillä on toki ollut vaikea herätä aamulla, hän naurahtaa.

Firetail2Karjalainen20171011

Yrittäminen oli Ordénille itsestäänselvyys. Mahdollisuus tehdä omaa juttua houkutteli.

– Pelialalla on sikasiistejä tyyppejä. Yrittäjänä voin valita, kenen kanssa työskentelen. Samoin projektit voi valita vapaammin, kunhan niissä on markkinapotentiaalia, hän sanoo.

Peliala on poikkeuksellisen nuorekas, joten Ordén ei erotu joukosta. Hän sanookin, että alalla merkkaa paljon enemmän näytöt kuin ikä tai asema.

– Arvostus riippuu siitä, mitä saadaan aikaiseksi ja miten nopeasti. Se on ratkaiseva tekijä.

Pelialalla on Ordénin mielestä hyvä henki, ja keskinäinen kilpailu ei ole hallitsevaa.

– Pelaajien demografia on niin suuri, että pienikin osa yleisöä on jo kannattavaa bisnestä. Asiakkaita on siis todella paljon. Toki tarjontaakin on. Alan ihmiset ovat kuitenkin auttavaisia. Tieto kulkee, jeesataan ja annetaan palautetta.

Firetail1Karjalainen20171011

Firetail Games on työpaikkana joustava. Ydinporukkaan kuuluu kuusi tekijää. Töitä tehdään paljon etänä, osittain pakostakin.

– Kaikki eivät ole fyysisesti Joensuussa. Lisäksi meidän äänimies tykkää tehdä töitä kotona. Itse pyörin toimistolla hoitamassa hallintoa, Ordén sanoo.

–  Suurin osa ajastani menee firman eteenpäin viemiseen. Tarkoitus oli alun perin kehittää pelejä, mutta en minä ole sitä ehtinyt paljoa tehdä.

Työajat joustavat myös.

– Juuri sanoin meidän harjoittelijoille, että käyttäkää mieluummin aamulla aika nukkumiseen ja tulkaa sitten virkeänä työpaikalle, kunhan ei joka päivä tee niin, Ordén kertoo.

Haasteita ja ongelmia on ollut myös, mutta se on Ordénin mielestä yksi parhaista asioista yrittämisessä.

– On pakko kehittyä koko ajan. Olin vuosi sitten ihan erilainen ihminen kuin nyt. Kehityksen näkeminen on todella tyydyttävää, hän kertoo.

SISPFiretail3Karjalainen20171021

Firetail Gamesilla on selkeä missio olemassaolonsa takana. Tarkoitus on tehdä pelejä kiireisille aikuisille.

– Nuorempana oli aikaa pelata kilpailullisia pelejä, mutta nyt kun olemme työelämässä ja monilla on lapsia, niin aika ei enää riitäkään. Me kehitämme helposti aloitettavia pelejä, joita voi pelata kavereiden kanssa.

Ensimmäinen peli oli mainosrahoitteinen Trippy Viking, jossa sieniä syövä viikinki oksensi sateenkaaria vastustajien päälle. Seuraavassa luolastoseikkailupelissä oli jo pieniä maksuja pelin sisällä, mutta se kaatui liian isona projektina.

Viimeisin peli on tietokoneelle tuleva Kalsarikännipeli, jossa tarina alkaa nimensä mukaisesti kaveriporukan kalsarikännäyksestä. Tämä keskeytyy, kun hahmot imeytyvät television sisään. Pelissä päävastustajana on krapula, joka lähettää eri muotoisia krapulan oireita pelaajan kimppuun.

– Meidän uniikkina juttuna ovat sekopäiset pelit. Se tuo shokkiarvoa, ja maine leviää, Ordén tiivistää.

Lisää aiheesta:

Yrittäjyys on nuorille vapautta, rahaa ja luovuutta - neljä nuorta yrittäjää esittelyssä

Päivitetty klo 13.43: Korjattu yrityksen aloitusvuodeksi 2016 ja yrityksen nimen ulkoasu.