Keskiviikko, 17.10.2018 
Saana, Saini
Maakunta

Joensuulainen metalliyritys täyttää sata vuotta

  • Annika Martikainen
  • Mikko Makkonen
12 henkilöä työllistävää Metalli Hokkasta johtaa perustajan pojanpoika Ilpo Hokkanen. 12 henkilöä työllistävää Metalli Hokkasta johtaa perustajan pojanpoika Ilpo Hokkanen.

Ovia, ikkunoita ja muita metallirakenteita valmistava joensuulainen Metalli Hokkanen juhlii tänä syksynä 100 vuotista taivaltaan. Kyseessä on yksi vanhimmista edelleen saman suvun omistuksessa olevista yrityksistä Pohjois-Karjalassa.

Pitkä matka on tultu siitä, kun teknikko Teuvo Hokkanen perusti metalliyrityksen Torikatu 1:een Joensuun keskustassa vuonna 1917. Aluksi työllistivät kuorma-autojen lavat ja maansiirtokoneiden korjaus, mutta 1970-luvulta lähtien asiakkaat ovat pääasiassa olleet rakennusalalta.

Tänä päivänä Metalli Hokkasen metallituotteita on uudisrakennuksissa ja remonttikohteissa ympäri Suomea ihan etelää lukuunottamatta. Suoraa vientiä ei ole, mutta Abloylle tehdyt malliovet kulkeutuvat eri puolille maailmaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tuotteet tehdään käsityönä Joensuun teollisuusalueella sijaitsevalla metallipajalla, joka työllistää 12 henkilöä.

Viettää eläkepäiviään töissä

Ilpo Hokkanen jäi viisi vuotta sitten eläkkeelle, mutta silti hän on pajalla lähes joka työpäivä. Sen verran rennosti hän osaa nykyään ottaa, että saattaa tulla töihin vasta aamuyhdeksältä.

Omassa perheessä ei ole yritykselle jatkajaa, mutta Hokkanen aikoo itse jatkaa niin kauan kuin kuntoa ja terveyttä riittää.

- Läheskään aina ei minun olisi pakollista olla täällä paikan päällä, mutta tähän on vaan kasvanut, Hokkanen sanoo hymyillen.

Lisää aiheesta tilaajille:

Metalli Hokkanen on yksi vanhimmista saman suvun omistuksessa olevista yrityksistä