Tiistai, 16.10.2018 
Sirkka
Maakunta

Yli 10 000 lamppua syttyy Joensuun perinteisessä joulunavauksessa

  • Juho Lintula
  • Lari Lievonen
Tontut ja lumiukko esiintyivät Joensuun perinteisessä joulunavaustapahtumassa vuonna 2015. Tontut ja lumiukko esiintyivät Joensuun perinteisessä joulunavaustapahtumassa vuonna 2015.

Joensuun kaupunkikeskustan joulunavaustapahtuma järjestetään jälleen välivuoden jälkeen ensi sunnuntaina 19. marraskuuta. Tapahtuma on järjestyksessään kahdeskymmenes.

Kello 15 alkava ilmaistapahtuma on suunnattu erityisesti lapsille ja lapsenmielisille. Mukaan tapahtumaan on haastettu kaikki kaupunkikeskustan liikkeet.

Lämpöistä tunnelmaa luovat jouluvalot sytytetään entiseen tapaan keskustan katujen ylle, ja myös Ilosaari valaistaan. Yksittäisiä lamppuja on kaikkiaan yli kymmenentuhatta. Valot sammutetaan vasta tammikuun puolivälissä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Olemme onneksi joutuneet jättämään vain joitakin valoja pois rakennustyömaiden takia, Joensuun kaupunkikeskustayhdistyksen toiminnanjohtaja Anne Vänskä kertoo.

Jouluvalojen sytyttämisen lisäksi ohjelmassa on muun muassa paljon joululauluja. Joulupukki ja -muorikin ovat lupautuneet kuulolle sekä tietenkin lasten lahjatoiveita vastaanottamaan, yhdistys tiedottaa.

Toriremontin vuoksi lasten kulkue lähtee kävelykadun päästä. Joulupukki ja joulumuori ottavat kulkueen vastaan Sinisen virran risteyksessä.