Tiistai, 16.10.2018 
Sirkka
Maakunta

Namibia ostanut Itä-Suomen yliopistosta kaksivuotisen opiskelupaketin opettajille

  • Karjalainen
  • Jarno Artika
Koulutuksen arvioija Franz Gertze tapasi tiistaina Joensuussa opiskelevia namibialaisia. Eturivissä oikealta Loide Ekandjo, Bertha Haimbodi, Simson Fuma ja  Esegiel Katjita.. Koulutuksen arvioija Franz Gertze tapasi tiistaina Joensuussa opiskelevia namibialaisia. Eturivissä oikealta Loide Ekandjo, Bertha Haimbodi, Simson Fuma ja Esegiel Katjita..

Joensuussa opiskelee parhaillaan 25 namibialaista nuorta opettajaa. Kaksivuotinen opiskelu Itä-Suomen yliopistossa jatkuu ensi vuoden loppuun saakka. Kaikilla on tavoitteena kasvatustieteen maisterin tutkinto.

Tiistain oli tärkeä päivä, sillä Namibian koulutuksen arviointineuvoston johtaja Franz Gertze ja Suomen Namibian suurlähettiläs Bonny Haufiku olivat tutustumassa Joensuussa annettavaan koulutukseen.

Vierailla oli kertoa myös tärkeä uutinen: Suomessa suoritettu tutkinto on nyt pätevä myös Namibiassa. Opiskelijat ottivat tiedon vastaan raikuvin aplodein.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Namibialaiset eivät ole Joensuussa vaihto-opiskelijoina. Heidän ohjelmansa on Itä-Suomen yliopiston koulutusvientiä.

Koulutuksen on ostanut Namibian valtion opintoavustusrahasto Finland Universityn kautta. Kyse on ensimmäisestä tilatusta maisteriohjelmasta, joka pidetään kokonaan Suomessa.

Lisää aiheesta Karjalaisen tilaajille:

Lisää pätevyyttä Namibian opettajilla