Keskiviikko, 17.10.2018 
Saana, Saini
Maakunta

Värtsilän kirkosta sopu

  • Sirpa Suomalainen
Tohmajärven seurakunnan ja Värtsilän kotiseutuyhdistyksen edustajat pääsivät neuvotteluissaan sopuun Värtsilän kirkon kunnostusta koskevasta suunnitelmasta.

Yhteiseksi näkemykseksi tuli se, että kotiseutuyhdistys päättää Värtsilän kirkon maalaukseen ja ylläpitoon lahjoitetuista varoista. Seurakunta puolestaan takaa, että sitten kun kotiseutuyhdistys tilittää lahjoitusrahaa seurakunnalle, sitä rahaa ei käytetä mihinkään muihin kohteisiin.

Seurakunta valmistelee tämän vuoden loppuun mennessä avustushakemuksen kirkkohallitukselle seurakunnan kiinteistöjen remonteista, ja Värtsilän kirkko on yhtenä mahdollisena kohteena mukana hakemuksessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tarpeen on uusia kirkon sadevesijärjestelmä ja ulkomaalaus, joihin käytettäisiin kirkkohallituksen mahdollinen avustus ja kotiseutuyhdistyksen keräysvarat. Korjaussuunnitelmassa sadevesijärjestelmää pidetään kiireellisempänä kuin julkisivumaalausta.

Neuvotteluissa tähdennettiin sitäkin, ettei seurakunnalla kehnon taloustilanteen vuoksi olisi varaa mittaviin investointeihin.