Perjantai, 16.11.2018 
Aarne, Aarno
Maakunta

Joensuussa Suomen ainoa hunajatutkija: Kotimaisesta hunajasta lääkehunaja ja brändi

  • Saija Kauhanen
  • Jarno Artika
Anneli Salonen tekee hunajatutkimusta Itä-Suomen yliopiston laboratoriossa. Anneli Salonen tekee hunajatutkimusta Itä-Suomen yliopiston laboratoriossa.

Maailmalla kohistaan hunajatutkimusten uusista tuloksista. Hunajan sokerien on todettu edistävän esimerkiksi suoliston terveyttä, sillä ne estävät huonojen bakteerien ja edistävät hyvien bakteerien kasvua suolistossa. Hunajan käyttöön on viitattu jopa syövän hoidossa.

Lääkärit ovat jo pitkään suositelleet hunajaa kurkkukipuun yskänlääkkeen sijaan. Antibakteerinen hunaja kun tappaa bakteerit tullessaan.

Suomen ja kenties Pohjoismaiden ainoa hunajatutkija, Itä-Suomen yliopiston projektitutkija Anneli Salonen toivoo, että hunajan hyödyistä otettaisiin kaikki irti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Niin hunajalla kuin muillakin mehiläistuotteilla, kuten siitepölyllä ja propoliksella, on erittäin paljon käyttömahdollisuuksia. Pohjoiskarjalainen hunaja on jo todettu tutkimuksissa erittäin terveysvaikutteiseksi.

Kotimainen, antibakteerinen hunaja voisi Salosen mukaan hyvin yltää lääkehunajaksi ja uusiseelantilaisen manuki-hunajan kaltaiseksi brändiksi.

Lisää aihetta tilaajille:

Pohjoiskarjalaisella hunajalla voi olla merkittäviä terveysvaikutuksia

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa