Perjantai, 16.11.2018 
Aarne, Aarno
Maakunta

Joensuun joulun avauksen vaisu äänentoisto harmitti monia - kuvagalleria tapahtumasta

  • Anna Sievälä
  • Mikko Makkonen
Normaalikoulun musiikkiluokan ja muutaman päiväkodin yhteinen lapsikuoro esiintyi joulun avauksessa. Normaalikoulun musiikkiluokan ja muutaman päiväkodin yhteinen lapsikuoro esiintyi joulun avauksessa.
Joensuun perinteinen joulun avaus palasi sunnuntaina vuoden tauon jälkeen kaupungin syksyn ohjelmistoon.

Viime vuonna Joensuun kaupunkikeskustayhdistyksen järjestämä tapahtuma jäi kokonaan väliin toriremontin vuoksi. Täysin perinteinen joulun avaus ei nytkään ollut, koska toriremontin vuoksi se oli siirretty kävelykadulle ja Siniselle virralle.

Poikkeusjärjestelyt aiheuttivat ongelmansa. Toriremontin vuoksi kävelykeskustan yleinen äänentoisto ei ole lainkaan käytössä, minkä takia puheet pidettiin väliaikaiselta torilavalta käsimikrofonin ja pienen kaiuttimen avulla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ääni ei kantautunut kovinkaan kauas lavalta, ja moni yleisössä harmitteli äänentoiston vaisuutta.

Kaupunkikeskustayhdistyksen toiminnanjohtaja Anne Vänskä kertoo, että musiikki tilaisuudessa oli tarkoituksella akustista, koska äänentoiston ongelmat olivat ennalta tiedossa.

Ensi vuonna toriremontin pitäisi joulun avauksen aikaan olla jo valmis, ja silloin luvassa on Vänskän mukaan taas tuttu, isompi joulun avaus.

Yleisöllä oli antaa harmitteluista huolimatta myös kiitosta tapahtuman järjestämisestä.

- Kun olosuhteet ovat tällaiset, on ihan mukavaa, kun jotain järjestettiin. Pääasia, että jonkinlainen joulun avaus järjestettiin, kiitteli joensuulainen Marja Rasanen, joka oli tullut paikalle 3-vuotiaan lapsenlapsensa Lenni Merenniemen kanssa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa