Sunnuntai, 18.11.2018 
Tenho
Maakunta

Kontiolahdella syttyneessä autossa oli ammuksia ja kaasupulloja - sammutustehtävälle lähtenyt paloauto upposi tiehen

  • Anna Sievälä
Palamaan syttynyt henkilöauto tuhoutui täysin sunnuntaina Harivaarantiellä Kontiolahdella.

Tapauksessa oli pelastuslaitoksen mukaan ainekset pahempaankin onnettomuuteen, koska henkilöauton sisällä oli ammuksia ja retkikeittimen kaasupulloja. Kaasupullot räjähtivätkin palon voimasta, mutta tapauksesta ei aiheutunut henkilövahinkoja.

Palon syttymissyy on epäselvä. Auton omistanut mies oli jättänyt auton Harivaarantielle lähtiessään metsälle. Kun mies palasi autolle, se oli jo täyden palon vaiheessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hälytys tehtävästä tuli Kontiolahden paloasemalle hieman ennen kello 16.30:tä. Tehtävälle lähti aluksi yksi sammutusauto, joka kuitenkin upposi matkalla tiehen. Pelastuslaitokselta kerrotaan, että paloauto upposi nimettömälle tielle pohjaansa myöten. Tie, joka olisi ollut oikoreitti hälytyspaikalle, oli aluksi kantava, mutta se petti paloauton alta noin 10 metrin matkalta.

Sammutusauto ei pystynyt jatkamaan matkaansa, vaan Kontiolahden paloaseman toinen sammutusauto hälytettiin tehtävälle. Se pääsi sammuttamaan autopaloa eri reittiä pitkin.

Paloasemalta kerrotaan, ettei sammutusauton viivästyminen vaikuttanut palamaan syttyneen auton vahinkoihin, koska auto oli jo ennestään täyden palamisen vaiheessa ja olisi tuhoutunut palossa joka tapauksessa.

Tiehen uponnut sammutusauto saatiin hinattua takaisin tielle kello 20:n aikaan illalla.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa