Sunnuntai, 18.11.2018 
Tenho
Maakunta

Marjalassa viikon sisällä kaksi erillistä rikossarjaa, joilla eri tekijät - poliisi rauhoittelee alueen asukkaita

  • Anni Kuittinen

Joensuun Marjalassa tapahtui viime viikon aikana kaksi erillistä rikossarjaa. Poliisi on saanut kaikki tekijät kiinni ja yksi heistä on vangittu. Poliisin mukaan vaikuttaa siltä, että Marjala vaikuttaa olleen rikollisten kohteena vain sattumalta.

Alkuviikosta tiistaina Marjalassa oli aamuyöllä tunkeuduttu useisiin henkilöautoihin. Autot olivat tämänhetkisen tiedon mukaan olleet lukitsemattomia. Autoista vietiin muun muassa aurinkolaseja, latureita, asiapapereita, avainnippu ja yksi navigaattori.

Kaikkiaan poliisilla oli tutkittavana autoihin tunkeutumisiin liittyen neljä varkautta ja yksi varkauden yritys.

Poliisi sai tekijät kiinni, kun toinen heistä, vuonna 1990 syntynyt jyväskyläläismies oli nukahtanut erääseen autoon, johon hän oli tunkeutunut. Käräjäoikeus vangitsi miehen viime torstaina.

- Miehellä on runsaasti rikoshistoriaa omaisuusrikollisuuden saralla ja hän on muun muassa koeajalla aiempien tuomioiden vuoksi, rikoskomisario Kimmo Wetterstrand toteaa miehen rikostaustasta poliisin tiedotteessa.

Poliisi kuulusteli autoihin tunkeutumisiin liittyen myös vuonna 1995 syntynyttä mikkeliläistä naista. Hänet vapautettiin kuulustelujen jälkeen.

Marjala joutui seuraavan rikossarjan kohteeksi heti perjantaina ja lauantaina, jolloin Marjalassa yritettiin murtautua useisiin taloihin ja lukuisten asuntojen pihasta varastettiin vähäarvoista omaisuutta.

Pihoilta vietiin esimerkiksi koristekasveja ja tuulikello.

Poliisi on pidättänyt teoista epäiltynä joensuulaisen 1987 syntyneen naisen. Naisen tekemisiä tutkitaan tällä hetkellä viidessä eri rikosilmoituksessa, joista jäykin nimike on törkeän varkauden yritys ja lievin näpistys.

Poliisin hallussa on myös omaisuutta, jota on syytä epäillä anastetuksi, eikä tavaroista ole vielä avattu rikosilmoitusta. Muun muassa sydämenmuotoinen pajusta tehty ovikoriste, pajukori ja K2-merkkiset mustanharmaat miesten rullaluistimet kokoa 45 voivat hyvin olla anastettu Marjalasta perjantai- tai lauantaiaamuyöstä. Mikäli joku huomaa kuvaukseen sopivia tavaroita kadonneeksi, häntä pyydetään ottamaan yhteyttä Joensuun poliisipäivystykseen numeroon 029 541 53 20.

Wetterstrand rauhoittelee Marjalan asukkaita ja kertoo, että vaikuttaa siltä, että Marjala on valikoitunut rikossarjojen kohteeksi sattumalta ja puolivahingossa.

- Ainut yhdistävä tekijä ilmiöillä on se, että tekijät ovat olleet tapahtuma-aikaan huomattavan päihtyneitä,  Wetterstrand toteaa.

- Minkäänlaista syytä huoleen ei siis ole ja samalla käytän tilaisuuden kiittää Marjalan asukkaita avusta juttujen selvittämisessä, Wetterstrand toteaa tiedotteen lopuksi.

Aiempi uutinen:

Marjalassa liikkunut varas yritti kahtena yönä murtautua taloihin - poliisi pyytää alueen asukkaita tarkastamaan pihat ja varastot

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa