Perjantai, 16.11.2018 
Aarne, Aarno
Maakunta

Esitys: Ei uusia oppilaita Pyhäselän lukioon

  • Matti Siippainen
  • Jouni Turunen

Joensuun hyvinvointilautakunta päättää ensi keskiviikkona, otetaanko Pyhäselän lukioon enää uusia oppilaita. Hyvinvointijohtaja Riitta Huurinaisen päätösehdotus on, että oppilaaksiotto loppuu 1. elokuuta 2018 ja kaupunginvaltuustolle esitetään lukion lakkauttamista.

Huurinaisen mukaan kokouksen päätösehdotus ei voi olla toisenlainen, sillä Joensuun kaupunginvaltuusto on linjasi toukokuussa lukioiden minimioppilasmäärän: opinnot aloittavia pitää olla 20 ja koko oppilasmäärän 55.

Jos luvut eivät täyty, hyvinvointilautakunnan on päätettävä marraskuun aikana oppilaaksioton lopettamisesta, sanotaan valtuuston päätöksessä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pyhäselän lukiossa on yhteensä 62 opiskelijaa, mutta syksyllä aloittaneita oli vain 12.

Lukion aikuislinjalla eli vankilassa aloitti useita opiskelijoita, mutta aiemman linjauksen mukaan heitä ei huomioida minimirajoissa..

Pyhäselässä pidettiin 1. marraskuuta keskustelu- ja kuulemistilaisuus lukion tulevaisuudesta. Lukion säilyttämistä puolustettiin noin 30 puheenvuorossa.

Huurinainen ei lähde ennakoimaan, miten lautakunnan jäsenet evästävät kaupunginvaltuustoa kuulemistilaisuuden muistion ja muiden kannanottojen pohjalta.

Lopullisen päätöksen lukion kohtalosta tekee Joensuun kaupunginvaltuusto.

Enon lukion lakkautui vuonna 2013. Jos Enon mallia sovelletaan Pyhäselän lukioon, koulutusjohtaja Olli Kauppisen mukaan toinen ja kolmas vuosiluokka jatkavat vielä lukuvuoden 2018-19, ja seuraavaksi vuodeksi abiturientit siirtyvät Joensuun muihin lukioihin.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa