Torstai, 28.1.2021 
Kalle, Kaarlo, Kaarle
Maakunta

Mikä on dosentti ja missä olikaan äidin työhuone? - Lapsi mukaan töihin -päivä ilahdutti

  • Heli Pottonen
  • Riikka Hurri
Yliopistopalvelut -yksikön työntekijöiden lapset pääsivät tutustumaan Joensuun kampukseen perjantaina. Kuvassa vasemmalla Aaron Kuikka äitinsä Anna Kuikan sylissä. Etualalla Jenny Ryhänen hakee pullaa. Yliopistopalvelut -yksikön työntekijöiden lapset pääsivät tutustumaan Joensuun kampukseen perjantaina. Kuvassa vasemmalla Aaron Kuikka äitinsä Anna Kuikan sylissä. Etualalla Jenny Ryhänen hakee pullaa.

En vieläkään tiedä, mikä on dosentti, vaikka äiti on selittänyt, Iida Mielonen, 8, sanoi katsellessaan nimilappuaan, johon hänelle oli annettu titteli parituntisen vierailun ajaksi.

Virallinen vastaus - dosentti on sellainen henkilö, jolla on perusteelliset tiedot alaltaan ja ainakin kahden väitöskirjan verran tutkimusta - ei välttämättä vielä selventänyt dosentin työtä kokonaan, mutta ehkäpä perjantaina järjestetty Lapsi mukaan töihin -päivä kuitenkin tarkensi yliopistomaailman työnkuvia lapsille ainakin jonkin verran.

Entä onko kukaan kuullut dekaanista?

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Ai vegaanista? lapsijoukosta kuului.

Yliopistolla työskentelevät aikuiset naputtelevat ainakin paljon tietokonetta ja pitävät kokouksia.Sen verran lapset tiesivät etukäteen.

Iidan ja 10-vuotiaan Ainon äiti Katja Mielonen työskentelee verkkoviestinnän tuottajana, ja hänen työhuoneensa oli Iidalle ja Ainolle jo ennestään tuttu.

Lapsi mukaan töihin -teemapäivän kunniaksi he ja muut työntekijöiden lapset pääsivät tutustumaan yliopistoon laajemminkin. Eri yksiköissä järjestettiin lapsille pientä ohjelmaa.

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty Lapsi mukaan töihin -päivä innosti nyt toisena vuotenaan mukaan uusia työpaikkoja, kuten juuri Itä-Suomen yliopiston.

Tempaukseen oli ennalta ilmoittautunut viitisensataa työyhteisöä eri puolilta maata. Päivän taustalla ovat lapsiasiavaltuutettu, Lastensuojelun keskusliitto sekä työ- ja elinkeinoministeriö.

Päivän tarkoituksena ei ole teettää lapsilla töitä, vaan näyttää heille, missä vanhemmat tai muut läheiset aikuiset viettävät ison osan päivästään. Teemapäivän järjestäjät uskovat, että työpaikkojen kannustava ja työelämäkäytänteitä kehittävä ote takaa sen, että työn ja perheen yhteensovittamisessa onnistutaan entistä paremmin.

Aiheesta lisää Karjalaisen tilaajille:

Lapset vierailivat vanhempiensa työpaikalla - "Naputtelevat paljon tietokoneita ja pitävät kokouksia"

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi