Keskiviikko, 8.7.2020 
Turo, Turkka
Maakunta

Ilomantsin karhuaiheisen postimerkin suosio yllätti

  • Helena Romppanen
  • Helena Romppanen
Karhumerkki on tehty Mirka Kareisen karhuaiheisesta maalauksesta. Kuvassa myös Ilomantsin postimerkkikerhon Rauno Ratilainen. Karhumerkki on tehty Mirka Kareisen karhuaiheisesta maalauksesta. Kuvassa myös Ilomantsin postimerkkikerhon Rauno Ratilainen.
Ilomantsin postimerkkikerhon painattaman, täysin paikallisin voimin tehdyn karhuaiheisen kuntamerkin suosio on yllättänyt.

- Karhumerkkiä painatettiin 1 200 kappaletta, ja niistä on myyty jo 800-900 merkkiä, kertoo Ilomantsin postimerkkikerhon puheenjohtaja Pasi Kuusisto.

Merkki on tehty ilomantsilaisen Mirka Kareisen karhuaiheisesta maalauksesta. Merkin graafisen suunnittelun teki samoin ilomantsilainen Arto Liimatta Tähkä-Designistä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Karjalan väreissä komeilevaa karhumerkkiä ovat ostaneet eniten entiset ja nykyiset ilomantsilaiset.

Yksityisten ostajien lisäksi kunta hankki käyttöönsä 200 merkkiä.

Kun merkit tulivat lokakuussa painosta, niitä myytiin aluksi tutustumistarjouksena omakustannushinnalla. Merkkien painatuskulut tekevät 2,20 euroa per merkki, joten aivan halpaa lystiä ei oman merkin teettäminen ole.

- Merkkejä on vielä saatavilla, hintaan 30 euroa arkilta, arkissa on kymmenen merkkiä. Ikimerkkeinä tällä hetkellä nimellisarvoltaan 1,40 euron arvoisia merkkejä voi käyttää vuosien ajan, kertoo Kuusisto.

Merkkejä voi ostaa Ilomantsin S-marketista ja K-marketista sekä Mantsin kehyksestä. Niitä voi kysyä myös Ilomantsin postimerkkikerhon puheenjohtajalta Pasi Kuusistolta tai kerhon sihteeriltä Rauno Ratilaiselta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi