Tiistai, 22.9.2020 
Mauri
Maakunta

M/s Juovesi siirtyi joensuulaisomistukseen - toimii kelluvana leiri- ja kurssikeskuksena

  • Petteri Ruotsalainen
  • Juha Pitkänen
M/s Juovesi kunnostetaan talven aikana siirrettäväksi leiri- ja kurssikeskukseksi. M/s Juovesi kunnostetaan talven aikana siirrettäväksi leiri- ja kurssikeskukseksi.

Tuusniemellä aiemmin ollut m/s Juovesi on siirtynyt joensuulaisen Antti Piiraisen johtaman varustamon Oy Saimare Ab:n laivastoon. Vuonna 1899 rakennettu laiva jatkaa taivaltaan siirrettävänä leiri- ja kurssikeskuksena.

- Laiva ei tällä erää jatka risteilykäytössä, vaan se palvelee monenlaisia ryhmiä tarjoten hulppeat puitteet erilaisille koulutuksille, kuntoutuksille ja kursseille. Erikoisuutena on, että laiva voidaan siirtää sinne, missä tilaisuus halutaan järjestää - kunhan se on Saimaan rannassa, Piirainen kertoo.

Laiva on nyt Joensuun matkustajasatamassa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Oli jonkinmoinen yllätys, kun meidän ylikonemestari Markus Puttonen sai moottorin elvytettyä ajokuntoon, sillä laiva hinattiin aikoinaan Lappeenrannasta Tuusniemelle. Koneen oletettiin olevan täysin korjauskelvoton, Piirainen kertoo tiedotteessa.

Juovesi-laivan ajoi Tuusniemeltä Joensuuhun m/s Soman laivuri Raul Soisalo.

- Laivan siirto Joensuuhun talveksi mahdollistui pitkälti liikenneviraston ja Joensuun kaupungin avuliaiden virkamiesten ansiosta, sillä muutoin ei kanavia ja siltoja, etenkään viimeisintä Ylisoutajan siltaa olisi enää tähän aikaan vuodesta saatu auki, Soisalo toteaa.

Talven mittaan m/s Juovesi ehostetaan uuteen uskoon. Kausi alkaa heti toukokuussa, jolloin laivassa pidetään muutamia tilaisuuksia Joensuussa.

Laiva lähtee jäiden lähdettyä ja ensi kesän kohteita ovat ainakin Kuopio, Varkaus, Savonlinna, Imatra, Mikkeli ja Koli.

Laiva ei ole Joensuussa ensimmäistä kertaa, sillä se tuli Tuusniemeltä Joensuuhun syyskuussa 2008. Tuolloin laivan nimi muutettiin m/s Pyhäseläksi.

Joensuun-visiitti jäi vuoden mittaiseksi, ja syksyllä 2009 laiva seilasi Joensuusta Lappeenrantaan Rapasaaren rantaan.

Laiva makasi Lappeenrannassa runsaan vuoden, kunnes se toukokuussa 2011 siirtyi takaisin Tuusniemelle, ja nimi palautettiin Juovedeksi. Tuusniemellä se on toiminut majoitus- ja ravintolalaivana.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi