Keskiviikko, 21.11.2018 
Hilma
Maakunta

Linnan juhlissa pyörähtelee vuosittain Kiteen tehtaalla tehtyjä iltapukuja - video tehtaalta

  • Taru Väänänen
  • Marko Puumalainen
Kiteen tekstiilitehtaalla valmistetaan Marimekon tuotteiden ohella muun muassa iltapukuja. Kuvassa vasemmalla joensuulaissuunnittelija Lotta Mönkäre ja oikealla tuotantovastaava Ritva Silvennoinen. Kiteen tekstiilitehtaalla valmistetaan Marimekon tuotteiden ohella muun muassa iltapukuja. Kuvassa vasemmalla joensuulaissuunnittelija Lotta Mönkäre ja oikealla tuotantovastaava Ritva Silvennoinen.

Linnan juhlissa nähdään vuosittain iltapukuja, jotka ovat aitoa kiteeläistä työtä.

Muun muassa maan tunnetuimpiin vaatesuunnittelijoihin lukeutuva Jukka Rintala on viime vuodet teettänyt pukujaan Kiteen Tekstiilitehtaalla.

– Viime vuonna Linnan juhliin meni kaksi meidän valmistamaamme pukua, kertoo tuotantovastaava Ritva Silvennoinen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Juhlapukujen osuus tuotannosta on noin kymmenen prosenttia. 60–70 prosenttia koko tehtaan tuotannosta tulee Marimekon tuotteista.

Linnan juhlissa nähdään tänä vuonna myös joensuulaisen suunnittelijan muotia, Lotta Mönkäreen Valkyrian Designs -merkin pitsinen iltapuku. Enempää hän ei halua asusta paljastaa.

Mönkäre teettää kaikki mallistojensa vaatteet Kiteen Tekstiilitehtaalla. Yhteistyö on jatkunut lähes kolme vuotta, ja Mönkäre kehuu paikallista toimijaa osaavaksi ja joustavaksi kumppaniksi.

Mönkäre haluaa tietää, missä hänen vaatteensa tehdään ja kuka ne ompelee.

Koko juttu tilaajille:

Kiteellä ommellaan pukuja Linnan juhliin

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa