Tiistai, 11.12.2018 
Taneli, Tatu
Maakunta

Video: Joensuulainen Marinia Sorjonen-Ward, 19, Linnan juhlissa: "Kaikki voisivat kysyä nuorilta, miten he voivat"

  • Anna Sievälä
  • Jarno Artika
Marinia Sorjonen-Ward, 19, toivoo tapaavansa Linnan juhlissa vielä Li Anderssonin (vas.) ja kirjailija Sofi Oksasen. Marinia Sorjonen-Ward, 19, toivoo tapaavansa Linnan juhlissa vielä Li Anderssonin (vas.) ja kirjailija Sofi Oksasen.

Linnan juhlissa nuorta pohjoiskarjalaista polvea edustaa muun muassa joensuulainen Marinia Sorjonen-Ward, 19. Hän opiskelee psykologiaa Itä-Suomen yliopistossa ja on mukana Joensuun Setlementti ry:n Isosiskotoiminnassa. Isosisarukset toimivat aikuiskavereina peruskouluikäisille lapsille ja nuorille.

Sorjonen-Ward tapaa 13-vuotiasta "pikkusisartaan" kerran tai kahdesti kuukaudessa kahvittelun, urheilun tai vaikka leipomisen merkeissä.

– Lasten ja nuorten kanssa toimiminen on ihan valtavan antoisaa ja siitä saa ihan valtavasti energiaa, Sorjonen-Ward kertoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

– Olen etuoikeutettu, että saan seurata tällaisen 13-vuotiaan elämää. Oppii myös itsestään, kun asettuu uuteen rooliin, hän lisää.

Sorjonen-Ward arvioi, että tämän päivän teini-ikäisten voinnissa on Suomessa suuria eroja. Hän kehottikin kaikkia kysymään oman lähipiirinsä nuorilta, miten he voivat.

– Oltaisiin aidosti kiinnostuneita, miten nuoret kokevat meidän maailmamme.

Linnan juhlien alkuhetkien aikana Sorjonen-Ward kertoi tavanneensa jo presidenttiehdokas Pekka Haaviston (vihr.) ja toivoi vielä tapaavansa Li Anderssonin (vas.) sekä kirjailija Sofi Oksasen.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa