Keskiviikko, 12.12.2018 
Tuovi
Maakunta

Enon yläkoululaiset ehdotetaan keskitettäväksi Uimaharjuun

  • Marita Jalkanen
  • Pirjo Norppa
Koko Enon yläkouluopetus ehdotetaan keskitettäväksi Uimaharjun taajamaan. Koko Enon yläkouluopetus ehdotetaan keskitettäväksi Uimaharjun taajamaan.
Koko Enon alueen yläkouluopetus ehdotetaan keskitettäväksi Uimaharjun taajamaan. Joensuun hyvinvointilautakunta käsittelee viranhaltijaesitystä kokouksessaan ensi viikon tiistaina.

Tällä hetkellä yläkoululaisia on Enon ja Uimaharjun kahdessa yläkoulussa yhteensä noin 170. Yläkoulujärjestely kuitenkin toteutettaisiin esityksen mukaan noin kahden vuoden päästä, elokuusta 2019.

Yläkoulujen yhdistämistä käsiteltiin Joensuun kaupunginhallituksen ja hyvinvointilautakunnan iltakoulussa syyskuussa, jolloin iltakoulu linjasi, että yläkoulut on tarkoituksenmukaista yhdistää. Enon yhtenäiskoulussa on tällä hetkellä 115 yläkoululuokkien oppilasta ja Uimaharjussa 56.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Viranhaltijavalmistelun perusteluiden mukaan Uimaharjussa tarvittaisiin lisää opetustilaa neljän luokkahuoneen verran sekä tilat kirjastolle ja nuorisopalveluille.

Jos yläkoulu sijoitettaisiin Enoon, tarvittaisiin kokonaan uusi koulurakennus. Uuden koulurakennuksen toteuttaminen tarkoittaisi kaupungin talousvastuiden kasvamista koulupalveluiden osalta yli 4,5 miljoonalla eurolla. Jos Uimaharjun tyhjäksi jääviin koulutiloihin lisäksi remontoitaisiin tilat päiväkodille, nousisi kaupunkikonsernin taloudellinen vastuu yli viidellä miljoonalla eurolla.

Pelkästään koulutuspalveluiden käyttömenoihin kohdistuvien tilavuokrien osalta vaihtoehtojen välillä ei ole merkittävää eroa. Toiminnalliset säästöt ovat molemmissa vaihtoehdoissa samat.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa