Perjantai, 16.11.2018 
Aarne, Aarno
Maakunta

Raati antoi Pohjois-Karjalan maaseudulle kouluarvosanaksi 6,6

  • Arttu Koistinen
  • Jarno Artika
Aihekuva Aihekuva

Itä-Suomen yliopiston alue- ja kuntatutkimuskeskus Spatian maaseutubarometrin mukaan Pohjois-Karjalan maaseudulla arvostetaan palveluja ja sujuvaa arkea.

Kehittämiskohteiden kärkeen nousivat jatkojalostuksen, luonnontuotealan, elintarvikkeiden viennin edistäminen, etäyhteyksiin perustuvien palvelujen sekä luomu-tuotannon edistäminen, Pohjois-Karjalan ely-keskus tiedottaa.

Spatia kysyi maaseudun näkymiä ja nousevia suuntia asiantuntija- ja kokemusraadilta, johon osallistui lähes 120 henkilöä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Raati antoi Pohjois-Karjalan maaseudulle kouluarvosanaksi 6,6. Maaseutua arvostetaan asuinpaikkana ja ympäristönä. Eniten kehitettävää nähtiin olevan työssä, osaamisessa ja elinkeinoissa, tiedotteessa kerrotaan.

- Barometrin tavoitteena on vahvistaa ja monipuolistaa Pohjois-Karjalan maaseudun kehityksen seurantaa, ennakointia ja julkisuusprofiilia, kertoo Pekka Tahvanainen Pohjois-Karjalan ely-keskuksesta.

Spatia toteutti maaseutubarometrin osana Itä-Suomen yliopiston Pohjois-Karjalan maaseutuluotain kokeiluhanketta.

Hanke on saanut rahoituksen maaseuturahastosta. Spatia kehitti hankkeessa prosessimaisen työtavan, jossa hyödynnetään tilastoja, tutkimusta sekä kokemus- ja asiantuntijatietoa.

Ely-keskuksen mukaan työtapaa käytetään myös jatkossa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa